Новини

b-00088251-a-00002078
Аудит зовнішньої політики: Україна-Італія (фото)

12:16 30-6-2016

Інститут світової політики презентував 30 червня дослідження “Аудит зовнішньої політики: Україна-Італія”.Дискусійну записку щодо українсько-італійських відносин презентувала Катерина Зарембо, заступниця директора Інституту світової політики.Участь в обговоренні взяли українські та італійські дипломати, політики, представники експертної та бізнес спільнот, зокрема: Євген Перелигін, Надзвичайний і Повноважний Посол України в Італії, Фабріціо Романо, Надзвичайний і Повноважний Посол Італії в Україні, Євгеній Єнін, заступник Генерального прокурора України з міжнародно-правової співпраці, радник-посланник Посольства України в Італійській Республіці (2014-2016), Василь Химинець, директор Першого європейського департаменту Міністерства закордонних справ України.

Повний текст записки доступний тут.

{1}

{3}
{4}
{5}

{8}

Проект “Аудит зовнішньої політики” є спробою провести детальну ревізію відносин України з її сусідами та ключовими партнерами. Унікальність записок ІСП полягає у тому, що експерти аналізують не лише рівень та зміст двосторонньої співпраці, а й виокремлюють наявні та потенційні ризики, пропонуючи шляхи їх нейтралізації. Кожна записка написана на основі низки інтерв’ю з українськими та іноземними дипломатами та експертами. Наша ціль – зробити аналіз максимально актуальним, а рекомендації – максимально корисними, детальними і чіткими.

Раніше ІСП презентував такі дискусійні записки у рамках проекту:

Україна-Німеччина: Як ситуативне партнерство перетворити на пріоритетне
Аудит зовнішньої політики: Україна-США
Аудит зовнішньої політики: Україна-Туреччина
Аудит зовнішньої політики: Україна-Угорщина
Аудит зовнішньої політики:Україна-Австрія
Аудит зовнішньої політики:Україна-Білорусь
Аудит зовнішньої політики:Україна-Франція
Аудит зовнішньої політики: Україна-Румунія

Публікація підготовлена у рамках проекту Інституту світової політики (ІСП) «Нова європейська політика: заповнюючи прогалини в інформації». Цей проект виконується за підтримки проекту «Об’єднуємося заради реформ» (UNITER), що реалізується Pact в Україні за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). ІСП також висловлює свою вдячність “Чорноморському фонду для регіональної співпраці» Німецького фонду Маршалла (BST GMF).