Новини

b-00004795-a-00000893
Черкаси стали 15 містом України, де пройшов Вуличний євроуніверситет

12:55 23-9-2013

26 вересня 2013 року Інститут світової політики за підтримки Посольства Королівства Швеції провів у Черкасах Вуличний євроуніверситет, в рамках якого була презентована виставка карикатур про переваги європейської інтеграції для УкраїниОфіційне відкриття виставки «Є краща сторона Європи» відбулось о 12.00 на площі Дружби народів. Заступник посла Швеції Мортен Енберг виступив перед черкащанами з імпровізованою лекцією на тему європейської інтеграції. Мешканці Черкас також мали змогу поставити питання, які їх цікавлять в контексті євроінтеграції, експертам ІСП – директору Інституту Альоні Гетьманчук та першому заступнику директора Сергію Солодкому.
Дипломати країн-членів ЄС та керівництво ІСП також долучились до висадки «євроалеї» в Черкасах. А потім європейські дипломати завітали у Черкаський державний технологічний університет для спілкування зі студентами.
Вуличні євроуніверситети раніше успішно пройшли у 14 містах України: в Києві, Одесі, Дніпропетровську, Вінниці, Чернігові, Ніжині, Полтаві, Кременчуці, Сумах, Конотопі, Кіровограді, Кривому Розі, Миколаєві, Херсоні. Малюнки, представлені на виставці, ілюструють дві реальності у більш ніж двадцяти вимірах соціального, економічного, політичного життя України та держав-членів ЄС. Карикатури були створені відомими українськими художниками: Мариною Туровською, Костянтином Казанчевим, Ігорем Бежуком та Олексієм Кустовським на замовлення Інституту світової політики.
Вуличний євроуніверситет – метафорична назва публічних заходів, під час яких лідери громадської думки, експерти з відповідної теми мають змогу безпосередньо спілкуватися з пересічними громадянами. Захід відбувається за підтримки Міжнародного фонду «Відродження». Проект «Вуличних євроуніверситетів» раніше був підтриманий USAID, UNITER, Pact, Global Reporting та Swedish Institute.