Новини

b-00088566-a-00002082
До саміту НАТО готують рішення без згадки перспективи членства для України – Гетьманчук

08:30 23-6-2016

Під час підготовки декларації Україна-НАТО лунає ідея про те, щоби не згадувати про перспективу членства України та Грузії в Альянсі.Про це заявила директорка Інституту світової політики Альона Гетьманчук під час у прес-брифінгу «Варшавський Саміт НАТО 2016 та Україна», повідомляє “Європейська правда”. {4}Брифінг був організований 22 червня Посольством Литовської Республіки та Представництвом НАТО в Україні.
{1}
“Надходять сигнали, що бухарестська декларація НАТО не буде відображена у варшавській декларації, навіть у вигляді згадки. І якщо це відбудеться, то це стане серйозною проблемою, це означатиме відкат”, – заявила вона.
Нагадаємо, Бухарестська декларація, прийнята під час Бухарестського саміту Альянсу у 2008 році, підтверджувала, серед іншого, що Україна та Грузія “колись стануть членами НАТО”.

{2}
{3}
Учасники прес-брифінгу: Маріус Януконіс, Посол Литви в Україні, Генрік Литвин, Посол Польщі в Україні, Александер Вінніков, голова Представництва НАТО в Україні, директор Офісу зв’язку НАТО в Україні, Наталія Немилівська, директор Центру інформації та документації НАТО в Україні, та Ігор Долгов, заступник Міністра оборони України.

Саміт НАТО, в якому візьмуть участь глав держав та голів урядів країн-учасниць Північноатлантичного альянсу, проходитиме з 8 по 9 липня 2016 у Варшаві. У рамках саміту серед інших заходів відбудеться засідання Комісії Україна-НАТО.