Новини

b-00007988-a-00001414
Досвід Грузії для України. 2 робочий візит

10:37 12-2-2015

Інститут світової політики у партнерстві з Центром культурних взаємозв’язків “Кавказький дім” організував другий робочий візит українських екпертів та журналістів до Грузії у рамках проекту «Україна: вихід із кризи через діалог».Проект спрямований на реалізацію двох завдань: по-перше, підтримка політичних, соціальних та економічних перетворень в Україні шляхом вивчення уроків грузинських реформ; по-друге, налагодження діалогу між представниками громадськості та експертного середовища України та Росії як частини зусиль із врегулювання конфлікту між двома державами. Проект реалізовується за підтримки Міністерства закордонних справ Великобританії у рамках “Conflict Pool program”.Учасники робочого візиту: директор ІСП Альона Гетьманчук, перший заступник директора ІСП Сергій Солодкий, начальник відділу зв’язків зі ЗМІ МЗС України Альона Ващенко, головний редактор інтернет-сайту “Історична правда” Вахтанг Кіпіані, доцент Харківського національного університету ім. В. Н. Каразіна Юлія Біденко, експерт Інституту економічних досліджень та політичних консультацій Артур Ковальчук, член Правління Міжнародного центру політичних досліджень Олена Захарова, журналіст видання “Український тиждень” Денис Казанський, експерт Центра політико-правових реформ Надія Добрянська, львівський громадський активіст, аналітик компанії «pro.mova» Тарас Прокопишин.
{2}
Питання охорони здоров’я та соціальної безпеки обговорили з Мариною Дарахвелідзе, головою департаменту охорони здоров’я Міністерства праці, охорони здоров’я і соціального забезпечення Грузії
Після розмови з Валерієм Копалеішвілі, представником програми ЄС по технічному сприянню при Міністерстві розселення внутрішньо переселених осіб та біженців з окупованих територій, учасники відвідали Церовані -поселення внутрішньо переміщених осіб неподалік Тбілісі.
{8}
Містечко Церовані звели за 3-4 місяці 2008 року, зараз тут є своя школа та дитячий садочок.
{19}
{3}
Зустріч із спецпредставником прем’єр-міністра Грузії з питань відносин з Росією Зурабом Абашидзе
{11}
З головою Інституту миру, демократії і розвитку Гією Нодією обговорили політичну трансформацію Грузії за останні 10 років.
{1}
Зустріч з заступником міністра енергетики Грузії Маріам Валішвілі
Під час візиту до грузинського парламенту в Кутаїсі учасники поспілкувалися як з представниками правлячої більшості, так і опозиції.
{17}
Темою розмови із заступником голови фракції «Грузинська мрія-Республіканці» Тінатін Хідашелі стали внутрішньополітичні процеси Грузії, основні досягнення та виклики.
{18}
Гія Жоржоліані, представник фракції «Грузинська мрія», обговорив з українськими експертами та журналістами питання децентралізації влади.
{9}
Представники опозиційної фракції «Єдиний національний рух Грузії» Давид Дарчіашвілі, Серго Ратіані,Георгій Канделакі та Гіоргі Вашадзе дали свою оцінку внутрішньої і зовнішньої політики нинішнього уряду Грузії.
{10}
У рамках візиту “Кавказький Дім” організував публічну дискусію на тему “Ситуація в Україні і можливості деескалації конфлікту” за участі українських, грузинських та російських екпертів.
{4}
{7}
Гіоргі Канашвілі, виконавчий директор “Кавказького Дому”, харківський політолог Юлія Біденко, російський експерт Центру ситуаційного аналізу РАН Сергій Уткін та експерт Міжнародного центру політичних досліджень Олена Захарова.
{6}
{16}
Не оминули своєю увагою учасники й антикорупційні реформи. Про досягнення і проблеми Грузії у цій сфері розповів Ереклє Урушадзе, представник міжнародної організації Трансперенсі Інтернешнл. Також українські експерти та журналісти зустрілися з міністром з питань примирення та громадянського рівноправ’я Паатою Закареішвілі, який розповів їм про політику Грузії стосовно окупованих територій.