Новини

0
Директор Інституту світової політики прокоментував майбутню зустріч Путіна та Трампа

17:17 2-7-2018

16 липня 2018 року у Гельсінкі відбудеться закрита зустріч між президентом США Дональдом Трампом та президентом РФ Володимиром Путіним. Надзавдання для України, щоб прозвучала тема Олега Сенцова та інших політв’язнів з уст Дональда Трампа. Такі думки висловив директор Інституту світової політики під час прес-конференції в інформаційному агентстві «Главком».

«Зустріч буде проходити на складному інформаційному тлі – Трампа постійно і безперервно дзьобають представники різноманітних і не тільки західних медіа. Трамп – їхній «улюбленець»  ще з часів президентської кампанії. Але ця зустріч не стане мікрохвильовою в російсько-американських відносинах, які перебувають на стадії фактичної заморозки», – говорить Магда.

На його думку, слід очікувати, що українське питання буде звучати.

«Сторони публічно висловляться щодо дотримання Мінських домовленостей. Адже Мінські домовленості сприймаються як священна корова, яка не дає молока, але і на м’ясокомбінат не здають», – іронізує директор ІСП.

Він переконаний, що надзавдання для України, аби прозвучала тема Олега Сенцова та інших політв’язнів з уст Дональда Трампа. І над цим питанням повинні працювати не лише українські дипломати офіційними каналами, але й Світовий конгрес українців.