Новини

b-00000166-a-00000119
Директор Інституту Світової Політики взяла участь в Мюнхенській конференції з безпеки

13:13 7-2-2010

Директор Інституту Світової Політики Альона Гетьманчук взяла участь у 46-й Мюнхенській міжнародній конференції з політики безпеки, що тривала з 5 по 7 лютого 2010 року.Щорічний форум збирає у Мюнхені світових політичних лідерів, експертів з глобальної безпеки, науковців, представників провідних світових ЗМІ. 46-а конференція була присвячена безпеці розподілу ресурсів, європейській та глобальній безпеці, контролю озброєнь, угодам щодо нерозповсюдження ядерної зброї, а також регіональним конфліктам. Особлива увага приділялася стратегії дій НАТО у Афганістані. \
Українську делегацію на 46-й Мюнхенській конференції очолював міністр закордонних справ Петро Порошенко.

У програмі перебування в Німеччині директора Інституту Світової Політики Альони Гетьманчук взяла участь у дискусіях з радником президента США з національної безпеки генералом Джеймсом Джонсом, сенатором Джоном Маккейном, міністром оборони Німеччини Карлом-Теодором Гуттенбергом, міністром закордонних справ Швеції Карлом Більдтом, головнокомандувачем об`єднаними силами НАТО в Європі адміралом Джеймсом Ставридісом.

Один із найголовніших світових безпекових форумів був заснований в 1962 році німецьким видавцем Евальдом фон Кляйстом. Офіційна назва – Münchner Konferenz für Sicherheitspolitik. До 1993 року називалася Конференцією з військових питань. Фінансується урядом Німеччини. Після розвалу СРСР до участі у Конференції залучаються також представники країн Східної Європи.

{1}

{2}

{3}

{4}