Новини

63_main
Директор ІСП: Україна не визнає результати російських виборів, але не обірве політичні взаємовідносини з РФ

16:53 2-3-2018

Експерт зазначив, що окупація Криму не вплине на визнання міжнародною спільнотою результатів російських виборів

Україна не визнає результати президентських виборів у Росії, які будуть відбуватися на території окупованого Криму. Попри це країна не зможе обірвати політичні взаємовідносини з РФ, через конфлікт на Сході. Про це розповів Євген Магда, виконавчий директор Інституту світової політики, під час прес-конференції в «Главкомі».

«Українська держава не може собі дозволити взагалі не контактувати з тією стороною. Доки є анексований Крим, окупований Донбас, на якому проживає декілька мільйонів чоловік, та кілька десятків полонених, так чи інакше ці контакти будуть відбуватися. Інша річ, що ці контакти не відбуваються на двосторонньому рівні, фактично заморожені дипломатичні відносини і триває дискусія про те, чи варто їх розривати. Україна, я думаю, показово підкреслить, що вона не визнає результатів російських виборів взагалі через те, що вони будуть проходити на території Криму», – сказав він.

Експерт додав, що окупація Криму не вплине на визнання міжнародною спільнотою результатів російських виборів.

«Вони не визнають їх результати на території Криму, але це не означає, що вони перестануть спілкуватися з Володимиром Путіним. Так само як країни Заходу протягом тривалого періоду не визначали окупацію країн Балтії Радянським союзом, але це не завадило спілкуватися радянському та американському керівництву, створювати ОБСЄ, підписувати договори про скорочення ядерних озброєнь і т.д.», – додав він.

Окрім цього Євген Магда зауважив, що результати виборів на території Криму покажуть підтримку місцевим населенням нинішньої російської влади. «На території Криму результати будуть плановими, тому що там ще не минула ейфорія стосовно приєднання до Росії. Цих результатів, навіть попри опір кримських татар, буде досягнуто. На це у Росії є достатньо багато ресурсів, і тут, нажаль, сумнівів нема».

Варто зазначити, що раніше до Криму було завезено 250 тисяч осіб з ОРДЛО і 300 тисяч – з Росії. Такі дані наводив лідер кримськотатарського народу, Уповноважений президента України у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв. Ці люди зможуть вплинути на показники явки, а також і на самі результати голосування на території півострова.

Нагадаємо, вибори президента Росії відбудуться 18 березня 2018 року. У них беруть участь вісім кандидатів – Сергій Бабурін («Російський загальнонародний союз»), Павло Грудінін (КПРФ), Володимир Жириновський (ЛДПР), Володимир Путін (самовисуванець), Ксенія Собчак ( «Громадянська ініціатива»), Максим Сурайкін («Комуністи Росії»), Борис Титов («Партія зростання») і Григорій Явлінський («Яблуко»). Раніше повідомлялось, що Москва планує провести вибори також на території анексованого Криму.

Пропонуємо переглянути повне відео з прес-конференції:

Опубліковано на сайті “Главком“.