Новини

b-00009044-a-00001564
ІCП представив свої рекомендації щодо реформи СП в Брюсселі

12:27 12-6-2015

Леонід Літра, старший науковий співробітник ІСП, взяв участь в адвокаційній конференції “Внесок громадянського суспільства у захист прав людини та програми реформ», організованої в рамках Форуму громадянського суспільства Східного партнерства 8-9 червня в Брюсселі.Учасники конференції обговорили шляхи зміцнення демократії, прав людини і стабільності через більш широке залучення громадянського суспільства до формування та імплементації програми реформ.{3}
Леонід Літра був серед доповідачів заключної панелі високого рівня, присвяченої майбутньому східного виміру Європейської політики сусідства ЄС. Члени Керівного комітету Форуму громадянського суспільства СП разом з представниками ЄС оцінили результати Ризького саміту та перспективи Східного партнерства.
{1}
У своєму виступі Леонід Літра підкреслив зниження рівня підтримки ЄС в Молдові і Грузії та попередив про можливість повторення такого сценарію в Україні за відсутності сильної проєвропейської інформаційної кампанії. Аналітик ІСП також розповів про результати дослідження «Тренди Східного партнерства» (спільного проекту ІСП та чеської Асоціації з міжнародних питань), і представив дані Індексу європейської інтеграції для країн Східного партнерства. За даними експертного опитувань, проведеного у країнах СП, одним з пріоритетів ЄС має стати посилення безпекового компоненту Східного партнерства, в тому числі зміцнення енергетичної безпеки.
У дискусії взяв участь Гуннар Віганд, директор з питань Росії, Східного партнерства, Центральної Азії, регіонального співробітництва та ОБСЄ, Європейської зовнішньополітичної служби.
{2}