Новини

b-00000054-a-00000031
Інститут світової політики і МЦПД завершили конференції щодо майбутньої зовнішньої політики

17:56 21-12-2009

Інститут світової політики спільно з Міжнародним центром перспективних досліджень провели 21 грудня в Києві круглий стіл, присвячений майбутньому зовнішньої політики України.Столична зустріч експертів стала черговою ланкою в ланцюжку консультацій. Подібні дискусії раніше відбулися в Дніпропетровську, Львові, Одесі та Харкові. Серія круглих столів була організована в рамках проекту “Нова зовнішня політика України”, що покликаний підготувати зовнішньополітичні рекомендації для нового президента України. \
Зустріч аналітиків у Києві, модератором якої була директор Інституту світової політики Альона Гетьманчук, зібрала представників багатьох зацікавлених сторін з неурядових та державних організацій. Серед учасників дискусійного обговорення були представники фундації “Суспільність”, Асоціації наукових працівників Інституту міжнародних відносин, Національного університету імені Тараса Шевченка, “Молодого Народного Руху України” та Міністерства закордонних справ. Головними темами обговорення київського круглого столу були перспективи, пріоритети та виклики у відносинах із Європейським Союзом, Росією, НАТО та США.

Результати дискусій експертів у Києві, Дніпропетровську, Львові, Одесі та Харкові наразі узагальнюються задля підготовки аналітичної записки, яка буде представлена новому президентові України.