Новини

0
Інститут світової політики висловлює обурення черговими спробами Росії деестабілізувати ситуацію у Грузії

22:59 21-6-2019

Вважаємо, що увага світової спільноти до подій останній днів у Тбілісі має бути невідкладною.

Ми всі стали свідками ще одного прояву великодержавного шовінізму у виконанні російських представників під час проведення Міжпарламентської асамблеї православ’я, який спричинив акції протесту у столиці Грузії.

Представники російської влади діють і говорять так, ніби і не було жодної війни 2008 року, численних жертв, ніби 20% території Грузії досі не окуповані Росією та її маріонетками.

Не лише Грузія, але і весь світ отримали ще одне підтверждення, що Росія робить ставку на агресивне прагнення впливати на внутрішню політику держав пострадянського простору, використовуючи першу-ліпшу нагоду для цього. Скандальна поведінка російської делегації у Тбілісі лише підтверджує прагнення Кремля до дестабілізації ситуації на Південному Кавказі.

Ми наголошуємо на необхідності консолідації зусиль всіх держав, які стали жертвами російської агресії у різних проявах, підтримуємо формування узгодженої політичної та експертної позиції, наголошуємо на усвідомленні очевидного факту: Росія не зупиниться у своєму прагненні відновити власний вплив у Європі. Цим намірам потрібна жорстка та аргументована відсіч