Новини

b-00004591-a-00000881
ІСП долучився до інформаційної кампанії “Сильніші разом”

14:07 10-9-2013

10 вересня у Концертному залі Національної філармонії України був даний старт інформаційній кампанії на підтримку євроінтеграційного курсу України «Сильніші разом».Про переваги економічної, політичної та культурної євроінтеграції зі сцени філармонії розповіли посол ЄС в Україні Ян Томбінські, заступник голови МЗС України Андрій Олефіров, президент Торгово-промислової палати України Геннадій Чижов, президент Європейської Бізнес Асоціації Томаш Фіала, президент Європейського молодіжного парламенту-Україна Анна Супруненко, заслужений артист України Святослав Вакарчук та директор Інституту світової політики Альона Гетьманчук.{1}
Зокрема, Альона Гетьманчук розповіла про досвід ІСП в поширенні інформації про Європейський Cоюз в регіонах в рамках проекту Вуличний євроуніверситет, а також поділилася думками щодо ролі громадянського суспільства в імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.
{3}
Директор ІСП зазначила: «Асоціація з ЄС – це не лише стимул для мобілізації свідомої і активної частини населення України, для об’єднання їх в дієву коаліцію, але й колосальна відповідальність. Оскільки громадському суспільству потрібно буде посилити свій професійний та аналітичний рівень та командний дух для проведення масштабного моніторингу виконання положень Угоди та донесення до громадян інформації про її переваги».
{5}
{6}
Під час заходу ІСП також презентував новий компонент своєї інформаційної кампанії про переваги євроінтеграції для України – фільм та інфографіку про переваги європейських освітніх програм для української молоді «Скажи YES! освіті в ЄС». Проект здійснений за підтримки уряду Чеської Республіки.
Нагадаємо, в лютому 2013 року Інститут світової політики розпочав інформаційну кампанію «Є краща сторона Європи!». Проект зокрема передбачає організацію у різних регіонах України Вуличних євроуніверситетів, в ході яких експерти Інституту та дипломатів країн-членів ЄС прямо на вулиці спілкуються з українцями на тему євроінтеграції. Вуличні євроуніверситети вже пройшли у більш як десяти містах України: Києві, Одесі, Дніпропетровську, Вінниці, Чернігові, Полтаві, Кременчуці, Ніжині, Сумах, Конотопі, Кривому Розі та Кіровограді. Наступні на черзі – Миколаїв (12 вересня) та Херсон (13 вересня). У Миколаєві Вуличний євроуніверситет пройде за участю почесного лектора – посла ЄС в Україні Яна Томбінського.
{2}
{4}
{7}
{8}
{9}