Новини

ІСП організував візит лідерів думок США до України
ІСП організував візит лідерів думок США до України

14:09 9-2-2017

8-10 лютого 2017 року Інститут світової політики у партнерстві з Чорноморським фондом регіональної співробітництва організовував візит 18 лідерів громадської думки зі США до України.

До делегації увійшли експерти провідних аналітичних центрів та редактори мас-медіа. Мета візиту – пояснити реальну ситуацію в Україні, процес імплементації реформ, донести їм українську позицію та надихнути їх коментувати й висвітлювати події в Україні у зв’язку з російською агресію через призму позиції офіційного Києва, а не російських рупорів пропаганди.

За останні три роки ІСП організував 6 робочих візитів європейських та американських лідерів думок до України. Серед них були провідні експерти, журналісти, представники міжнародних організацій та іноземних зовнішньополітичних відомств. Зважаючи на зміну політичного керівництва США, виникла гостра необхідність у розширенні обізнаності щодо України серед аналітиків, журналістів та науковців.

Протягом двох днів члени делегації зустрілися з українськими високопосадовцями, керівниками антикорупційних органів, громадськими активістами, експертами (зокрема, учасниками коаліції Реанімаційний пакет реформ), представниками американського бізнесу, іноземними дипломатами та народними депутатами. Окремим пунктом програми стала зустріч з Президентом України Петром Порошенком.

Крім того, для учасників провели дві екскурсії: по головних місцях Революції гідності та у Софії Київській.

Частина зустрічей буде відбуватися у форматі «не під запис». Це дозволило максимально відверто обговорити найчутливіші питання.