Новини

b-00088041-a-00002075
ІСП представив комунікаційне мемо щодо безвізового режиму в Парламенті

16:11 16-6-2016

15 червня Альона Гетьманчук, директорка Інституту світової політики, презентувала комунікаційне мемо щодо безвізового режиму з ЄС членам Комітету Верховної Ради у закордонних справах.Зважаючи на те, що питання візової лібералізації для України є критично важливим у сьогоднішній комунікації з ЄС, ІСП підготував мемо “Десять страхів європейців. Чому Євросоюзу не варто відтерміновувати безвізовий режим із Україною”. \
{1}
“Наше завдання було перевести дискусію щодо безвізового режиму з емоцій і образ на ЄС на факти і цифри. Те, що насправді працює в таких країнах ЄС як Німеччина. Розмова на комітеті вийшла жвава і корисна”, – відзначила Альона Гетьманчук.

Члени парламентського комітету подякували експертам за допомогу і запевнили, що будуть використовувати його у своїй роботі. Було прийнято рішення розіслати Мемо у всі комітети Верховної Ради.
{2}

Під час підготовки документу Інститут світової політики опитав низку провідних європейських експертів щодо того, які саме ризики та загрози вбачають європейські уряди та громадяни у скасуванні віз для України. На основі їхніх відповідей експерти ІСП спільно з колегами з «Європи без бар’єрів», Центру протидії корупції та «Європейської правди» сформулював аргументи, які доводять: більшість європейських страхів є необгрунтованими.