Новини

b-00008250-a-00001450
ІСП презентував ТОП-10 найефективніших українських та іноземних послів

10:54 19-3-2015

19 березня Інститут світової політики назвав ТОП-10 українських послів за кордоном та ТОП-10 іноземних послів в Україні 2014.Рейтинг складено за результатами опитування, в якому взяли участь 27 українських експертів у сфері міжнародних відносин. \
Під час презентації відбулась церемонія нагородження переможців дипломами Інституту світової політики.
ІСП нагородив Посла Австрії Вольфа Дітріха Хайма та голову Представництва ЄС в Україні Яна Томбінського, останнього експерти вдруге визнали найефективнішим іноземним послом в Україні.
Повний текст публікації «ТОП–10 іноземних послів в Україні 2014. ТОП-10 українських послів за кордоном 2014» доступний тут.
{7}
{8}
{1}
Голова Правління ІСП Віктор Шлінчак поздоровляє Посла Австрії Вольфа Дітріха Хайма
{6}
Посол Австрії Вольф Дітріх Хайм заявив, що хоча його каденція в Україні закінчується, однак він має намір продовжувати тісно працювати з Україною.
“Надзвичайно вдячний за це визнання під завершення моєї посольської місії. Моя робота тут була емоційною і потребувала чималих зусиль, особливо в останній рік-півтора. Планую повертатися в Україну уже в інших іпостасіях, на інших посадах, або у приватному форматі”, – зізнався Хайм.
{4}
Голова Представництва Європейського Союзу в Україні Ян Томбінські відзначив, що найскладнішим в його роботі було забезпечити, щоб дипломатія перемогла над силою.
{5}
«Сила – це аргумент, який показує, що немає розумних аргументів. Набагато краще працювати і шукати якісь рішення силою аргументів, а не аргументом сили. Європейський Союз базується на принципі, що сила аргументів є найважливішою. Як казав Жан Моне, набагато краще воювати за столом переговорів, ніж на полі битви. Це той принцип, який, як я розумію, сьогодні обрали й українці», – заявив Томбінський.
{3}
Експерт рейтингу президент Центру глобалістики «Стратегії XXI» Михайло Гончар
{2}
{9}