Новини

o-00095267-a-00002109
ІСП провів дискусію щодо залученості ЄС у врегулювання конфлікту на Сході України

11:29 8-9-2016

7 вересня Інститут світової політики організував закрите обговорення, на якому були представлені результати дослідження щодо залученості ЄС у врегулювання конфлікту на Сході України.Дослідження є частиною проекту “Все суспільство заради запобігання конфліктам і миробудівництва” (WOSCAP), проведеного в рамках програми Європейського Союзу «Горизонт 2020». Цей проект спрямований на критичну та конструктивну оцінку спроможностей ЄС у сфері запобігання конфліктів та миробудівництва за допомогою стійких, комплексних та інноваційних цивільних засобів.\
Експерти IСП представили свої висновки щодо залученості ЄС до багатосторонньої дипломатії, реформ сектору безпеки і децентралізації. Зокрема, українські та зарубіжні учасники обговорили такі питання, як Нормандський формат, участь ЄС в дипломатичних зусиллях з врегулювання конфлікту в Україні, вплив місій EUAM і EUBAM на реформи сектору безпеки і процес децентралізації в контексті врегулювання конфлікту в Україні.

{2}
Сергій Солодкий, перший заступник директора ІСП, Катерина Зарембо, заступниця директора ІСП, та Леонід Літра, старший науковий співробітник ІСП

Під час другої частини заходу учасники зосередили свою увагу на питаннях місцевої відповідальності за заходи з миробудівництва і реалізації реформ.

{1}
Мері Мартін та Весна Бойчич-Джелілович з Лондонської школи економіки

{3}
{4}
Проект WOSCAP реалізується під керівництвом GPPAC (Глобальне партнерство із запобігання збройних конфліктів, Гаага) в партнерстві з дев’ятьма іншими організаціями, серед яких Інститут світової політики, Лондонська школа економіки, Утрехтський університет та ін.