Новини

o-00004299-a-00000849
ІСП провів у Чернігові та Ніжині «Вуличний євроуніверситет». Фоторепортаж

10:28 19-8-2013

Інститут світової політики за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» презентував 15-16 серпня 2013 року «Вуличний євроуніверситет» у Чернігові та Ніжині – виставку карикатур про переваги європейської інтеграції для України.На відкритті виставки «Є краща сторона Європи» з лекцією на тему європейської інтеграції виступив почесний гість – заступник посла Великої Британії в Україні Мартін Дей. Основою виступу британського дипломата, стало роз’яснення переваг європейської інтеграції. Зокрема, важливу роль у цьому процесі, на думку пана Дея, відіграє підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. «Ми всі розуміємо що цей процес не може бути швидким: Москва, як кажуть, не одразу будувалась, потрібно бути терплячими. Але ми сприймаємо саміт у Вільнюсі і можливість підписання Угоди про асоціацію як перший, але не останній крок в напрямку євроінтеграції України», – підкреслив британській гість.\
Мешканці Чернігова та Ніжина мали змогу поспілкуватися також із експертами ІСП – поставити питання, які їх цікавлять в контексті європейської інтеграції держави, директору Інституту Альоні Гетьманчук та першому заступнику директора Сергію Солодкому.

«Вуличні університети» вже були представлені в інших містах України: Києві, Одесі, Дніпропетровську та Вінниці. Малюнки, представлені на виставці, ілюструють дві реальності у більш ніж двадцяти вимірах соціального, економічного, політичного життя в Україні та країнах ЄС. Карикатури були створені відомими українськими художниками: Мариною Туровською, Костянтином Каланчевим Ігорем Бежуком та Олексієм Кустовським на замовлення Інституту світової політики.

«Вуличний євроуніверситет» – метафорична назва публічних заходів, під час яких лідери громадської думки, експерти з відповідної теми мають змогу безпосередньо спілкуватися з пересічними громадянами. У рамках «Вуличного євроуніверситету» проходить виставка карикатур, які охоплюють найбільш значущі проблеми європеїзації з відповідними коментарями.

місто Чернігів
{1}
{2}
{3}
{4}
{5}
{6}
ІСП висловлює подягку учням та вчителям “Євроклубу” спеціалізованої школи № 1 міста Чернігова, громадському об`єднанню “Жменя” та всеукраїнській громадянській кампанії “Євронаступ” за організаційну допомогу у встановленні експозиції в місті Чернігів.
{7}
місто Ніжин
{8}
{9}
{10}
{11}
{12}
ІСП висловлює подяку заступнику міського голови міста Ніжина Баранкову Олегу Григоровичу за допомогу в організації “Вуличного євроуніверситету” у Ніжині.
{13}
Інститут світової політики також висловлює подяку Центру європейської інформації у Чернігові, який є партнером проекту “Вуличний євроуніверситет”. Центри європейської інформації сприяють проведенню “Вуличних євроуніверситетів” у регіонах.
Захід відбувається за підтримки Міжнародного фонду «Відродження». Проект «Вуличних євроуніверситетів» раніше був підтриманий USAID, UNITER, Pact, Global Reporting та Swedish Institute.