Новини

b-00004837-a-00000899
ІСП провів у Житомирі Вуличний євроуніверситет. Фоторепортаж

10:04 30-9-2013

Інститут світової політики за підтримки Посольства Королівства Швеції презентував 27 вересня 2013 року Вуличний євроуніверситет у Житомирі – виставку карикатур про переваги європейської інтеграції для України.На відкритті виставки з лекцією на тему європейської інтеграції виступили почесні гості – посол Чеської Республіки в Україні Іван Почух, заступник посла Королівства Швеції в Україні Мортен Енберг та заступник посла Німеччини в Україні Анка Фельдгузен. Посол розповів про євроінтеграційний досвід Чехії та зауважив, що кожен гомадянин повинен зробити свій внесок в розвиток країни. Крім того, він зазначив, що тісне співробітництво з ЄС не буде заважати Україні співпрацювати з іншими країнами – не членами Союзу та тільки посилить їх економічні та торгові відносини.Мешканці Житомира мали змогу поспілкуватися також із експертами ІСП – поставити питання, які їх цікавлять в контексті європейської інтеграції держави, директору Інституту Альоні Гетьманчук та першому заступнику директора Сергію Солодкому.
Вуличні університети вже були представлені в інших містах України: Києві, Одесі, Дніпропетровську, Вінниці, Чернігові, Ніжині, Полтаві, Кременчуку, Сумах, Конотопі, Кіровограді, Кривому Розі, Миколаєві, Херсоні, Черкасах. Малюнки, представлені на виставці, ілюструють дві реальності у більш ніж двадцяти вимірах соціального, економічного, політичного життя в Україні та країнах ЄС. Карикатури були створені відомими українськими художниками: Мариною Туровською, Костянтином Казанчевим, Ігорем Бежуком та Олексієм Кустовським на замовлення Інституту світової політики.
Вуличний євроуніверситет – метафорична назва публічних заходів, під час яких лідери громадської думки, експерти з відповідної теми мають змогу безпосередньо спілкуватися з пересічними громадянами. У рамках Вуличного євроуніверситету проходить виставка карикатур, які охоплюють найбільш значущі проблеми європеїзації з відповідними коментарями.
{1}
{2}
{3}
{4}
{6}
{7}
Заступник міського голови Житомира, Наталія Леонченко, відвідала Вуличний євроуніверситет та виступила з вітальним словом на відкритті виставки.
{8}
{9}
{10}
{11}
{12}
{13}
{14}
{15}
ІСП висловлює подяку професору Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова Діковій-Фаворській Олені за допомогу в організації Вуличного євроуніверситету в Житомирі.
Захід відбувається за підтримки Посольства Королівства Швеції. Проект Вуличних євроуніверситетів раніше був підтриманий Міжнародним фондом «Відродження»,USAID, UNITER, Pact, Global Reporting та Swedish Institute.