Новини

o-00008098-a-00001416
ІСП відвідав Миколаїв

14:26 12-2-2015

Інститут світової політики провів 11 лютого низку публічних заходів у Миколаєві, присвячених питанням безпеки та європейської інтеграції України.На запрошення ІСП до Миколаєва завітали журналісти регіональних ЗМІ з різних куточків України. Разом зі своїми миколаєвськими колегами вони взяли участь у навчальному семінарі “Як цікаво писати про ЄС?”{1}
{2}
В якості модератора семінару ІСП запросив журналістку щоденної чеської газети «Lidové noviny» Kатеріну Сафаріну.
{3}
Після закінчення семінару журналісти взяли участь у засіданні Стратегічного дискусійного клубу на тему: «ЄС, НАТО…Що посилить безпеку України?». Миколаїв став уже четвертим українським областним центром, де ІСП організував подібну публічну дискусію. У минулому році засідання СДК відбулися у Харкові, Запоріжжі та Одесі.
{4}
Спеціально для участі у публічній дискусії щодо стратегічних питань безпеки України на запрошення ІСП до Миколаєва завітали провідні українські експерти та дипломати країн-членів ЄС. Зокрема: посол Франції в Україні Ален Ремі, заступник Місії Посольства Великобританії в Україні Мартін Дей, військовий аташе Посольства Литовської Республіки в Україні Міндаугас Квікліс, радник Посольства Королівства Норвегії в Україні Річард Скарбороу, директор військових програм Центру Разумкова Микола Сунгуровський, Голова правління Центру стратегічних досліджень Павло Жовніренко.
{5}
{6}
Посол Франції в Україні Ален Ремі та директор Інституту світової політики Альона Гетьманчук
{7}
{8}
Військовий аташе Посольства Литовської Республіки в Україні Міндаугас Квікліс
{9}
Заступник Місії Посольства Великобританії в Україні Мартін Дей
Після засідання СДК запрошені ІСП експерти та дипломати країн-членів ЄС відвідали Чорноморський державний університет імені Петра Могили та поспілкувалися зі студентами.
{10}
Також у рамках візиту до Миколаєва ІСП організував робочий ланч, під час якого запрошені експерти та дипломати поспілкувалися у неформальній атмосфері з місцевими експертами та громадськими діячами.
{11}
На обласному телеканалі ТРК «НИС ТВ»
{12}