Новини

ІСП взяв участь в Українській Лабораторії в Брюсселі 2017

12:17 1-3-2017

Аналітик Дарія Гайдай представила Інститут світової політики в “Українській Лабораторії 2017: Ярмарок проектних ідей на підтримку реформ в Україні”, організованій Офісом зв’язку українських аналітичних центрів у Брюсселі 22 лютого.

Захід здійснювався за підтримки Європейського Фонду за Демократію, Фонду Конрада Аденауера, Місії Канади при ЄС і Міжнародного Фонду «Відродження».

Перша панель Лабараторії була присвячена реформам у різних сферах (від енергетики до держуправління), а під час другої панелі учасники зосередилися на обговоренні Мінського процесу, протидії російській пропаганді, а також сценаріїв розвитку ситуації на Донбасі. Учасники особливо наголосили на т.зв. червоних лініях врегулювання конфлікту.

Як засвідчило обговорення, представники ЄС більш позитивно оцінюють досягнення України у сфері реформ, ніж українські експерти; разом з тим у 2017 році Брюссель чекає на конкретні результати судової та адміністративної реформ.

З основними тезами спікерів можна ознайомитися на сторінці Офісу.

Українська лабораторія 2017 продовжилась Форумом аналітичних центрів. Аналітик ІСП разом зі своїми колегами з інших аналітичних центрів мала можливість презентувати останні дослідження та проекти Інституту, а також розповісти про плани на 2017 рік.

Захід відвідало близько 100 учасників, серед яких – високопосадовці ЄС, представники українських урядових установ, аналітичних центрів, бізнес-асоціацій, консалтингових компаній, академічних кіл, фондів і ЗМІ.

Слід зазначити, що Українська лабораторія 2017 та Форум були частиною триденного насиченого робочого візиту представників українських аналітичних центрів до Брюсселя.