Новини

b-00088314-a-00002079
Медіа клуб “Як домогтися безвізового режиму з ЄС до кінця року?” (фото)

16:32 29-6-2016

Інститут світової політики провів 29 червня Медіа клуб на тему «Як домогтися безвізового режиму з ЄС до кінця року?».Повне відео дискусії доступне тут.{1}
Спікери:
Сергій Сидоренко, редактор «Європейської правди», Ганна Гопко, голова Комітету Верховної Ради України у закордонних справах, Всеволод Ченцов, директор Департаменту Європейського Союзу МЗС України, Альона Гетьманчук, директорка Інституту світової політики, Ірина Сушко, голова ГО «Європа без бар’єрів»
{2}
{3}
Ціль заходу – продемонструвати єдність зусиль українського Уряду, Парламенту та громадянського суспільства у комунікації з Європейським Союзом щодо лібералізації візового режиму для України.

Під час Медіа клубу було презентовано комунікаційне мемо ІСП “Десять страхів європейців: чому ЄС не варто відкладати безвізовий з Україною”, підготовлене спільно з «Європою без бар’єрів», Центром протидії корупції та «Європейською правдою». Мемо базується на опитуванні, що його провів Інститут світової політики серед провідних європейських експертів щодо того, які саме ризики та загрози вбачають європейські уряди та громадяни у скасуванні віз для українців.
{4}

Захід проводився у рамках проекту Інституту світової політики (ІСП) «Нова європейська політика: заповнюючи прогалини в інформації». Цей проект виконується за підтримки проекту «Об’єднуємося заради реформ» (UNITER), що реалізується Pact в Україні за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).