Новини

b-00003517-a-00000715
Народні депутати пройшли тест на пострадянськість від ІСП

15:16 6-3-2013

Інститут світової політики взяв участь у виставці-презентації організацій громадянського суспільства “Інформаційний ярмарок-2013 у Верховній Раді України.” Під час виставки гості мали змогу ознайомитися із діяльністю, проектами та місією ІСП.Так під час ярмарку був представлений проект «Як позбутися пострадянськості?», який ІСП реалізує в партнерстві з у Грузинською фундацією стратегічних та міжнародних студій (Грузія) та Інститутом розвитку і соціальний ініціатив Viitorul за підтримки Чорноморського трасту регіональної співпраці Фонду Маршалла.\
{1}
Мета дослідження – викорінити негативні явища в політиці та суспільстві, властиві пострадянськоському періоду розвитку. Під пострадянськістю мається на увазі форма соціально-політичної мутації, коли старі радянські цінності і моделі поведінки комбінуються з західними еквівалентами.

У рамках проекту Інститут світової політики розробив тест на пострадянськість з метою звернути якомога більшу увагу широкого загалу на атрибути цього феномену.

Під час інформаційного ярмарку тест пройшли майже 40 депутатів – представники фракцій Всеукраїнського об’єднання “Батьківщина”, Політичної партії “УДАР, Всеукраїнського об’єднання “Свобода”, а також позафракційні депутати.

Результати тесту показали, що більшість опитаних народних обранців виявилися справжніми європейцями. Тому сподіваємось, що вони сприятимуть змінам в подоланні пострадянськості.

Пройти тест можна на інформаційно-аналітичному порталі «Главком»