Новини

0
Платформа для порозуміння

11:15 8-12-2020

Стартувала Польсько-українська платформа обміну думками. Вона стала одночасною відповіддю на інформаційні потреби суспільства та майданчиком для аналізу та публікацій експертних думок з економічних, політичних, соціальних та інших питань, які складають матрицю польсько–українських відносин.

Метою проєкту є представлення досягнень довгострокової співпраці та активних двосторонніх контактів, зміцнення позицій Польщі, як надійного партнера України та продовження традиції обміну думками, розпочатої на Форумі Європа-Україна. Його організатором, як і організатором Економічного Форуму, де постійно проходять заходи, присвячені Україні, є Інститут Східноєвропейських Досліджень з 2007 року.

«Під час пандемії та обмежень, пов’язаних з карантином, коли соціальне та професійне життя перейшло до мережі, платформа слугуватиме місцем для аналізу та актуальної інформації, поєднуючи людей, зацікавлених у поточних подіях які стосуються польсько-української співпраці. Як джерело інформації про ці події, Платформа стане інструментом просування спільних досягнень та місцем для діалогу та обміну думками», – наголошують творці ініціативи.

Авторами матеріалів, підготовлених в рамках проєкту, будуть представники українських та польських науково-аналітичних спільнот, журналісти, представники культури та органів місцевого самоврядування, громадських організацій та українських асоціацій, що діють у Польщі та інших європейських країнах. Серед них – і директор Інституту світової політики Євген Магда.

Партнерами проєкту є українські та польські інституції: Інститут світової політики (Україна), Варшавський фонд «Наш вибір» та Польсько-українська господарча палата.

Польсько-українська платформа думки створена в рамках проєкту, що входить до програми МЗС – «Співпраця у сфері публічної дипломатії 2020». Громадське завдання співфінансує Міністерство закордонних справ Республіки Польща у конкурсі «Громадська дипломатія – новий вимір».

3