Новини

b-00000145-a-00000115
Посли висловили свою точку зору щодо євроінтеграційних перспектив України після виборів

15:49 1-2-2010

В понеділок, 1 лютого Інститут Світової Політики провів панельну дискусію з послами, які представляють країни Веймарського трикутника. Тема заходу, що відбувся в приміщенні Інституту: «Україна в Європі: які перспективи після виборів?».Свої погляди з приводу пісолявиборчих подій в Україні висловили Надзвичайний і Повноважний Посол ФРН Ганс-Юрген Гаймзьот, Надзвичайний і Повноважний Посол Польщі Яцек Ключковські, Надзвичайний і Повноважний Посол Франції Жак Фор.\
З точки зору дипломатів, Україні відразу після президентських виборів слід сконцентруватися на відновленні співробітництва з МВФ, на боротьбі з фінансовою кризою, подоланні корупції, реформуванні інститутів влади та покращенні інвестиційного клімату.

В дискусії з послами взяли участь українські експерти з питань зовнішньої політики, котрі мали змогу зробити власний внесок до бесіди у вигляді коментаря чи питання. Активними учасниками заходу були директор Координаційного бюро європейської та євроатлантичної інтеграції Вадим Трюхан, радник директора Інституту проблем національної безпеки при РНБО України Олександр Литвиненко, директор Фонду «Open Ukraine» Іванна Климпуш-Цинцадзе, радник народного депутата Арсенія Яценюка з питань зовнішньої політики Олександр Щерба, голова експертної ради Центру досліджень армії, конверсії і роззброєння Леонід Поляков, директор енергетичних програм центру «Номос» Михайло Гончар, керівник представництва Фонду ім. Гайнріха Бьолля в Україні Кирило Савін, експерт Інституту зовнішньої політики при Дипломатичній академії МЗС України Олександр Палій та інші.

У панельній дискусії «Україна в Європі: які перспективи після виборів?» також взяли участь понад 40 представників провідних українських засобів масової інформації.

{1}

{2}

{3}

{4}

{5}