Новини

арпар
Процесу реінтеграції окупованих територій мають передувати політичні домовленості з Росією – заступник директора ІСП

18:31 23-2-2018

Україна не може реалізовувати жодний план реінтеграції окупований територій без політичних угод із Росією. Про це в ефірі «5 каналу» розповіла заступник директора Інституту світової політики Наталія Іщенко.

«Є приклад мирної реінтеграції своїх територій Хорватією, в якої був покроковий план із визначення того, хто й що робить. Але першим етапом було досягнення політичних домовленостей. Бо також маємо приклад Грузії, яка  затвердила план мирної реінтеграції окупованих територій і втілює його в життя. Але його втілення дає зворотній ефект і території починають інтегруватися до Росії. Вона не домовилась з Росією і почала робити це в односторонньому порядку. Тому це мало протилежний ефект», – коментує вона.

За словами Наталії Іщенко, Україна на даний момент не може починати втілювати будь-який план реінтеграції. «Поки що ми можемо написати багато стратегій та планів, але лише щоб обговорювати їх потім в експертному середовищі та виносити на розгляд політиків. Це все що ми можемо наразі зробити», – додає вона.