Новини

b-00008494-a-00001488
Публічна дискусія «Ризький саміт Східного партнерства: очікування України»

16:17 28-4-2015

Інститут світової політики провів 28 квітня публічну дискусію «Ризький саміт Східного партнерства: очікування України» за підтримки Фонду «Відродження».Під час заходу було презентовано результати унікального міжнародного дослідження «Тенденції Східного партнерства», реалізованого чеською Асоціацією з міжнародних питань у партнерстві з ІСП та ще 7 аналітичними центрами. Участь в опитуванні взяли понад 600 експертів, журналістів, політиків, представників бізнесу та громадського сектору всіх країн Вишеградської групи та Східного партнерства.{3}
Дарія Гайдай, аналітик Інституту світової політки, Вацлав Лідл, експерт чеської Асоціації з міжнародних питань, Альона Гетьманчук, директорка Інституту світової політики, Всеволод Ченцов, директор Департаменту ЄС МЗС України

Аналітик Асоціації з міжнародних питань Вацлав Лідл презентував ключові висновки опитування лідерів думок 10 країн (Чехії, Угорщини, Польщі, Словаччини, Вірменії, Азербайджану, Білорусії, Грузії, Молдови та України) щодо результатів та перспектив Східного партнерства, а аналітик ІСП Дарія Гайдай підсумувала відповіді української групи респондентів та презентувала записку “Яке майбутнє у Східного партнерства?”.
{8}
Після презентації опитування відбулася дискусія за участі Дмитра Шульги, директора Європейської програмної ініціативи Міжнародного фонду “Відродження”, Ірини Сушко, члена Керівного комітету Української національної платформи Форуму громадянського суспільства Східного партнерства та Ростислава Томенчука, голови правління, Український інститут міжнародної політики.
{1}
Експерти оцінили результати східної політики Європейського Союзу, обговорили виклики, які сьогодні стоять перед учасниками ініціативи, та шляхи їх подолання, а також визначили український порядок денний на саміт Східного партнерства, який відбудеться 21-22 травня у Ризі.

{10}
Володимир Фесенко, голова Правління Центру прикладних політичних досліджень «Пента»
Дослідження «Важливе, забуте чи непотрібне? Опитування зацікавлених сторін щодо Східного партнерства після Вільнюса» було реалізовано за підтримки Вишеградського фонду.

Публічна дискусія проводилася в межах “Ініціативи з розвитку аналітичних центрів України”, яку виконує Міжнародний фонд «Відродження» (МФВ) у партнерстві з Фондом розвитку аналітичних центрів (TTF) за фінансової підтримки Посольства Швеції в Україні (SIDA).