Новини

b-00008486-a-00001480
Публічні дискусії “Грузинський досвід для України”

13:32 7-4-2015

Інститут світової політики спільно з Кавказьким домом провів 15 квітня публічні дискусії у рамках ініціативи “Грузинський досвід для України”.Тема першої дискусії: “Стратегії щодо окупованих територій: ізоляція чи залучення?”\
Учасники обговорили політику України стосовно окупованих територій у контексті грузинського досвіду, зокрема визначили основні проблеми у взаємодії з населенням Донбасу та Криму, на основі чого сформулювали рекомендації для уряду. У рамках заходу було презентовано аналітичну записку “Стратегії України у налагодженні відносин з населенням Донбасу та Криму. Грузинський досвід”.

Спікери: Гіоргі Канашвілі, виконавчий директор Кавказького дому, Марина Воротнюк, провідний науковий співробітник Одеського філіалу Національного інституту стратегічних досліджень та Марія Золкіна, аналітик Фонду “Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва”.
{1}
{2}
Голова Правління Інституту світової політики Віктор Шлінчак та виконавчий директор Кавказького дом Гіоргі Канашвілі
{4}
Політичний аналітик Фонду “Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва” Марія Золкіна та представник Міністерства Великобританії з питань міжнародного розвитку Франческа Стідстон
{3}
Тема другої дискусії: “Реформи в Україні: як уникнути помилок Грузії”

Учасники оцінили перші результати реформ в Україні, обговорили досвід грузинських перетворень та можливість їх перенесення на український грунт. Під час дискусії було презентовано аналітичну записку “Економічні реформи: лібералізація ринку або соціальна відповідальність. Уроки Грузії для України”.

Спікери: Ерік Лівні, голова Міжнародної школи економіки Тбіліського державного університету, Оксана Кузяків, виконавчий директор Інституту економічних досліджень та політичних консультацій та Мака Чітанава, аналітик Міжнародної школи економіки Тбіліського державного університету (її презентацію можна завантажити тут).
{7}
{10}
Голова Міжнародної школи економіки Тбіліського державного університету Ерік Лівні
{8}
Аналітик Міжнародної школи економіки Тбіліського державного університету Мака Чітанава та перший заступник директора ІСП Сергій Солодкий.
{9}
Виконавчий директор Інституту економічних досліджень та політичних консультацій Оксана Кузяків
Захід проводився у рамках проекту «Україна: вихід із кризи через діалог», який реалізується спільно Інститутом світової політики (Київ) та Центром культурних взаємозв’язків «Кавказький дім» (Тбілісі) за підтримки Посольства Великої Британії в Україні.
{5}
Директор Інституту глобальних трансформацій Олексій Семеній
{6}
{11}