Новини

b-00008468-a-00001470
Східне партнерство в 2014: переломний момент для декого, небезпека для всіх

18:07 30-3-2015

Леонід Літра, старший науковий співробітник Інституту світової політики, взяв участь у панельній дискусії «Східне партнерство в 2014: переломний момент для декого, небезпека для всіх”, яка відбулася в Фундації «Відкрите суспільство» в Брюсселі.Під час заходу було презентовано нове видання «Індекс європейської інтеграції країн Східного партнерства 2014» (Індекс СхП 2014). \
Індекс 2014 дозволяє виробити рекомендації для країн-партнерів стосовно процесу впровадження реформ, а також є інструментом для моніторингу ситуації громадянським суспільством і політиками країн СхП та ЄС.
{2}
Панельна дискусія розпочалася з вітальної промови Наталії Ярашевич, директора Секретаріату Керівного комітету Форуму громадянського суспільства Східного партнерства, яка передала слово Арнольдасу Пранкевичусу, раднику президента Європейського парламенту, і Джеффу Ловіттту, директору PASOS.
Експерти з Вірменії, Азербайджану, Молдови, Грузії та України дали оцінку ситуації у своїх країнах.
{1}
Леонід Літра наголосив, що ЄС повинен зайняти тверду позицію щодо країн Східного партнерства стосовно їхнього прогресу на шляху європейської інтеграції. “ЄС має бути критичним в своїх оцінках щодо початку реформ і їхньої реалізації”, – заявив експерт.
{3}
Фото: Секретаріат Керівного комітету Форуму громадянського суспільства Східного партнерства