Новини

b-00008532-a-00001492
Тенденції Східного партнерства перед Ригою

17:32 23-4-2015

Дарія Гайдай, аналітик Інституту світової політики, взяла участь у міжнародній панельній дискусії «Тренди Східного партнерства перед Ригою», яка відбулася у Постійному представництві Чеської республіки при ЄС у Брюсселі.Під час заходу були презентовані результати масштабного міжнародного дослідницького проекту «Важливе, забуте чи непотрібне? Опитування зацікавлених сторін щодо Східного партнерства після Вільнюса». Проект реалізовувався чеською Асоціацією з міжнародних справ разом з Інститутом світової політики та сімома аналітичними центрами, а також незалежним експертом з Білорусі за підтримки Міжнародного Вишеградського фонду.{1}
У своєму виступі аналітик ІСП Дарія Гайдай підсумувала головні тенденції у відповідях українських лідерів думок, які взяли участь в опитуванні.
{4}
Ціллю проекту «Важливе, забуте чи непотрібне? Опитування зацікавлених сторін щодо Східного партнерства після Вільнюса» було визначити оцінки та очікування лідерів думок країн Східного партнерства та Вишеградської групи щодо результатів та подальшого розвитку цієї ініціативи Євросоюзу. Порівняння позиції учасників опитування з різних країн Центральної та Східної Європи, дозволяє краще зрозуміти труднощі та перешкоди, які існують у процесі співробітництва та комунікації між країнами СхП та ЄС. Таким чином, отримані дані є цінною інформаційною базою для аналізу функціонування ініціативи Східного партнерства та визначення шляхів підвищення її ефективності.
{3}