Новини

b-00004489-a-00000873
У Кіровограді відбувся «Вуличний євроуніверситет»

09:19 7-9-2013

Інститут світової політики за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» презентував 5 вересня 2013 року «Вуличний євроуніверситет» у Кіровограді– виставку карикатур про переваги європейської інтеграції для України.Інститут світової політики за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» презентував 5 вересня 2013 року «Вуличний євроуніверситет» у Кіровограді– виставку карикатур про переваги європейської інтеграції для України.На відкритті виставки «Є краща сторона Європи» з лекцією на тему європейської інтеграції виступив почесний гість – професор Києво-Могилянської академії Олексій Гарань. Експерт підкреслив, що не треба боятись змін та від Угоди про асоціацію Україна тільки виграє.
Мешканці Кіровограду мали змогу поспілкуватися також із експертами ІСП – поставити питання, які їх цікавлять в контексті європейської інтеграції держави, директору Інституту Альоні Гетьманчук та першому заступнику директора Сергію Солодкому.
«Вуличні університети» вже були представлені в інших містах України: Києві, Одесі, Дніпропетровську, Вінниці, Чернігові, Ніжині, Полтаві, Сумах, Конотопі. Малюнки, представлені на виставці, ілюструють дві реальності у більш ніж двадцяти вимірах соціального, економічного, політичного життя в Україні та країнах ЄС. Карикатури були створені відомими українськими художниками: Мариною Туровською, Костянтином Казанчевим, Ігорем Бежуком та Олексієм Кустовським на замовлення Інституту світової політики.
«Вуличний євроуніверситет» – метафорична назва публічних заходів, під час яких лідери громадської думки, експерти з відповідної теми мають змогу безпосередньо спілкуватися з пересічними громадянами. У рамках «Вуличного євроуніверситету» проходить виставка карикатур, які охоплюють найбільш значущі проблеми європеїзації з відповідними коментарями.
{1}
{2}
{3}
{4}
{5}
{6}
{8}
Інститут світової політики висловлює подяку Центру європейської інформації у Кіровограді, який є партнером проекту “Вуличний євроуніверситет”.Центри європейської інформації сприяють проведенню “Вуличних євроуніверситетів” у регіонах.
{9}
{10}
{11}

Захід відбувається за підтримки Міжнародного фонду «Відродження». Проект «Вуличних євроуніверситетів» раніше був підтриманий USAID, UNITER, Pact, Global Reporting та Swedish Institute.