Новини

b-00008760-a-00001508
“Україна-ЄС: рік після підписання Угоди про асоціацію. Політичний вимір” Фоторепортаж

09:58 30-4-2015

Інститут світової політики у партнерстві з Міністерством закордонних справ України провів 12 травня щорічну міжнародну конференцію, присвячену відносинам України та ЄС.Участь у конференції “Україна-ЄС: рік після підписання Угоди про асоціацію” взяли українські та іноземні дипломати, політики та експерти, які залучені до процесу європейської інтеграції України. Спікери першої панелі обговорили широкий спектр питань, пов’язаних з політичним та безпековим вимірами співпраці України та Європейського Союзу.\
Фоторепортаж з другої панелі, присвяченої економічному виміру, можна переглянути тут.
{5}{8}
{15}
Павло КЛІМКІН, Міністр закордонних справ України

{3}
Альона ГЕТЬМАНЧУК, Директорка Інституту світової політики
“Конференція Україна-ЄС, яку ІСП щорічно організовує у партнерстві з МЗС напередодні Дня Європи в Україні – це спроба звірити годинник щодо втілення євроінтеграційного курсу України на рівні 4 ключових акторів: уряду України, ЄС, Верховної Ради та громадянського суспільства. Без стабільної коаліції у такому складі неможливим буде повне набуття чинності та ефективна імплементація Угоди про асоціацію. Сьогодні ми перебуваємо на тому етапі, коли ідея Угоди про асоціацію з ЄС як головного драйвера реформ та оновлення України дещо забуксувала. Важливо надати їй нового поштовху. Важливо ідентифікувати і вголос обговорити основні виклики на шляху імплементації документу, але так само важливо й почути перші історії успіху”, – заявила Альона Гетьманчук, директорка ІСП, відкриваючи дискусію.
{17}
Ян ТОМБІНСЬКІ, Голова Представництва Європейського Союзу в Україні
{7}
Ірина ГЕРАЩЕНКО, Народний депутат України, Голова Комітету Верховної Ради України з питань європейської інтеграції

Цьогорічним нововведенням стало те, що учасники могли ставити свої запитання не лише після виступів спікерів (як зазвичай на конференціях), а й перед.

{9}
Всеволод ЧЕНЦОВ, Директор Департаменту Європейського Союзу МЗС України

{6}
Протягом всього заходу учасники конференції через Twitter мали змогу у режимі реального часу висловити свою думку щодо питань, які порушувалися спікерами, або ставити їм питання. Відповідні записи демонструвалися на великому екрані з допомогою програми “TweetBeam”.
{12}
Олександр СУШКО, Співголова Платформи громадянського суспільства Україна-ЄС; Науковий директор Інституту Євро-Атлантичного співробітництва
{10}
{2}
{13}
Конференція проводилася за інформаційної підтримки Американської торгівельної палати в Україні та є частиною проекту ІСП «Нова європейська політика: заповнюючи прогалини в інформації», який здійснюється за підтримки проекту «Об’єднуємося заради реформ (UNITER)», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні.