Новини

o-00008282-a-00001460
Українсько-російський діалог. 3 зустріч

16:38 23-3-2015

Інститут світової політики у партнерстві з Центром культурних взаємозв’язків “Кавказький дім” організував третю зустріч українських, російських, грузинських та європейських експертів.Круглий стіл відбувся 13-14 березня у місті Кварелі (Грузія) у рамках проекту “Україна: вихід із кризи через діалог”. Проект реалізовується за підтримки Міністерства закордонних справ Великобританії у рамках “Conflict Pool Program”.\
У листопаді минулого року відбулася перша подібна зустрі, а в лютому – друга. Основним завданням цих зустрічей є зменшити градус напруги та сприяти налагодженню раціональних відносин між російськими та українськими експертами шляхом конструктивних дискусій щодо наявних проблем і промотування спільних ініціатив.

Протягом двох днів дискусій експерти обговорили широке коло питань, зокрема внутрішньополітичний та соціально-економічний розвиток України і Росії на тлі російсько-українського конфлікту, ситуацію у зоні конфлікту на Донбасі та можливості досягнення миру, майбутнє українсько-російських відносин, а також вплив українських подій на регіональну безпеку. Модератором обговорення виступив колишній заступник директора центру ОБСЄ з попередження конфліктів Ярослав Петрушевич.

З української сторони участь у круглому столі взяли: Леонід Літра (Інститут світової політики), Ірина Текучова (Інститут світової політики), Анатолій Октисюк (Міжнародний центр політичних досліджень), Марія Голуб (Центр.UA), Станіслав Федорчук (політичний оглядач, громадський діяч), Дар’я Соколова (Центр Разумкова), Віталій Шарлай (Український центр незалежних політичних досліджень), Надя Кайданович («Європейська правда»), Микола Підвезяний (Інформаційно-аналітична агенція “Главком”), Олексій Сидорчук (Фонд “Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва”).

{9}
{3}
{4}
{5}
{6}
{7}
{8}

{10}
{11}
{12}

{1}
{2}
{20}