Новини

b-00004287-a-00000843
Українців навчать євроінтеграції прямо на вулицях

12:41 9-8-2013

Із 15 серпня Інститут світової політики за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження» відновлює свої поїздки регіонами України, щоб розповісти українцям про головні переваги європейської інтеграції в рамках інформаційної кампанії «Є краща сторона Європи!».Про це в інтерв’ю газеті «День» розповіла директор Інституту світової політики Альона Гетьманчук.Поїздки відбуватимуться у формі «вуличних євроуніверситетів» – спілкування експертів Інституту та дипломатів країн-членів ЄС прямо на головних вулицях і площах українських міст з громадянами України. Українці зможуть побачити виставку карикатур, що зображають дві реальності – українську та європейську з відповідними коментарями. Також у рамках університетів відбудуться імпровізовані лекції на тему євроінтеграції українських експертів і дипломатів країн-член ЄС.
За словами Альони Гетьманчук, Інститут світової політики планує відвідати з вуличними університетами 10 міст переважно Центральної, Північної та Південної України, де, згідно з результатами опитувань громадської думки, проживає дуже багато українців, які не визначилися у своєму зовнішньополітичному виборі, або ж тих, хто одночасно підтримує як рух України в ЄС, так і членство в Митному союзі. Першим містом в рамках нового туру «вуличних євроуніверситетів» стане Чернігів, де 15 серпня о 13.00 з імпровізованою лекцією виступить заступник посла Британії в Україні Мартін Дей.
Графік «вуличних євроуніверситетів» наступний:
15 серпня – Чернігів
16 серпня – Ніжин
22 серпня – Полтава
23 серпня – Кременчук
29 серпня – Суми
30 серпня – Конотоп
5 вересня- Кіровоград
6 вересня – Кривий Ріг
12 вересня – Миколаїв
13 вересня – Херсон
Партнером “Вуличного євроуніверситету” є Центр європейської інформації.
Нагадаємо, що «Вуличні євроуніверситети» Інституту світової політики раніше відбулися в 4 містах України за підтримки проекту UNITER / Pact, USAID, а також організації Global Reporting та Шведського інституту (Швеція) – двічі у Києві, Дніпропетровську, Одесі та Вінниці.У Дніпропетровську «Вуличний євроуніверситет» офіційно відкрив посол ЄС в Україні Ян Томбінські. В Одесі – посол Франції в Україні Ален Ремі.