Новини

b-00004945-a-00000913
В ІСП відбувся Медіа-клуб з Валерієм Пятницьким

13:59 28-10-2013

В Інституті світової політики відбувся Медіа-клуб за участі урядового уповноваженого з питань європейської інтеграції Валерія Пятницького – своєрідного архітектора Угоди про зону вільної торгівлі з Європейським Союзом.Валерій Пятницький підкреслив, що Угоду про зону вільної торгівлі з ЄС слід оцінювати не тільки з позиції сьогоднішнього дня, а передусім з середньої та довгострокової перспективи. Він виразив впевненість, що створення зони вільної торгівлі з Євросоюзом справить загальний позитивний вплив на українську економіку. {3}
Підписання Угоди, заявив Пятницький, означатиме приріст торгівлі, поступове зростання доходів населення, створення нових робочих місць та ріст ВВП на 1,5%. Разом з тим, Пятницький наголосив, що «текст Угоди про ЗВТ – це лише вершина айсберга і попереду ще величезна робота з його імплементації».

Технічні регламенти, які є частиною Угоди, за словами Пятницького, надмірно демонізуються. Він наголосив, що впровадження євростандартів – це розвиток виробництва відповідно до найпередовіших вимог: «Якщо їх не висувати до виробників, то ви отримаєте товари вчорашнього дня».
{1}
Коментуючи агітаційну кампанію противників євроінтеграції України, Пятницький заявив, що «Український вибір» своїми заявами просто вводить в оману українське суспільство. «Інакше як «спамом» те, що вони роблять, назвати не можна. Це вигадки, які важно сприймати серйозно», – сказав Пятницький.
{2}