Новини

b-00000396-a-00000183
Відбулася робоча зустріч голови наглядової Ради ІСП Віктора Шлінчака з президентом Грузії Міхеїлом Саакашвілі

18:19 17-5-2010

У рамках робочого візиту до Грузії у складі делегації представників провідних українських неурядових організацій на запрошення Ради національної безпеки Грузії голова наглядової ради ІСП Віктор Шлінчак зустрівся з Президентом Грузії Міхеїлом Саакашвілі.У ході зустрічі Віктор Шлінчак поінформував президента Грузії про останні публічні заяви міністра закордонних справ України Костянтина Грищенка. Зокрема, про те, що Україна найближчим часом не розглядатиме можливість визнання незалежності Південної Осетії та Абхазії. \
Голова наглядової ради ІСП також повідомив про заяву, зроблену Інститутом світової політики, в якій він застерігав українське керівництво від визнання Україною незалежності Південної Осетії та Абхазії.

У свою чергу президент Грузії заявив, що якби таке сталося, «це було б для мене таке само горе, якби я втратив обох своїх батьків». «Сподіваюсь, що Україна ніколи не піде на цей крок (визнання незалежності Південної Осетії та Абхазії – Ред.)», – сказав пан Саакашвілі. Президент Грузії також висловив переконання, що дружні відносини між Україною та Грузією будуть розвиватися і в подальшому.

В ході робочого візиту до Грузії Віктор Шлінчак також мав змогу зустрітися з депутатами від правлячої коаліції та опозиції, представниками уряду Грузії, представниками неурядових організацій.