Новини

b-00000029-a-00000009
Віктор Шлінчак відкрив свій Інститут

12:15 18-12-2009

Україна розжилася на ще один інститут. Щоправда студенти у ньому вчитися не будуть. В інституту набагато глобальніші плани. Він буде займатися геополітичними питаннями і розповідатиме людству про Україну. Наразі він займається розробкою зовнішньополітичних рекомендацій для наступного президента України. Відкрили Інститут світової політики Віктор Шлінчак та Альона Гетьманчук.Зважаючи на розкішну презентацію, яка відбулась нещодавно в готелі Хаят, амбітні плани мають шанс бути здійсненні. Гостями презентації стали не лише відомі українські політики та державні діячі, а й добра половина дипломатичного корпусу акредитованого в Києві.\
На гостині були помічені Посол Європейського союзу Жозе Мануель Пінту Тейшейра, посол Німеччини Ганс-Юрген Гаймзьот, посол Сполучених Штатів Джон Тефт, посол Австрії Мартин Вукович, посол Південної Кореї виконуючий обов’язки посла РФ Всеволод Лоскутов, Юрій Єхануров, Валерій Пустовойтенко майже всі колишні міністри закордонних справ Анатолій Зленко, Геннадій Удовенко та Борис Тарасюк а також перший заступник Міністра закордонних справ Володимир Хандогій. Завітали на презентацію і керівники деяких закордонних та українських фондів, незалежні західні експерти і журналісти.

Що цікаво. Навмисне на відкриття в Україну навіть прилетіла Ханне Северінсен – співдоповідач Моніторингового комітету Парламентської асамблеї Ради Європи (1995 – 2007 рр.) і від тепер радник інституту. Також окрім Северінсен у стратегічну групу радників уже ввійшли ще три зарубіжних експерти: віце-президент Центру постконфліктного миру і стабільності колишній посол США в Україні Вільям Тейлор, Девід Кремер, старший науковий співробітник із трансатлантичної проблематики та Джеймс Шерр, голова російської і євразійської програми.

Гостина вдалась на славу вишукані страви напої і музика від гурту “Йогурт” створювали приємне враження.