Новини

o-00004391-a-00000855
Вуличний євроуніверситет Інституту світової політики в Полтаві та Кременчуці. Фоторепортаж

21:44 23-8-2013

Інститут світової політики за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» презентував 22-23 серпня 2013 року «Вуличний євроуніверситет» у Полтаві та Кременчуці – виставку карикатур про переваги європейської інтеграції для України.На відкритті виставки «Є краща сторона Європи» з лекцією на тему європейської інтеграції виступив почесний гість – заступник посла ЄС в Україні Марія Юрікова. Основою виступу дипломата стало роз’яснення переваг європейської інтеграції. Вона підкреслила, що Угода про асоціацію стане першим важливим кроком, який наблизить Україну до ЄС. Крім того, Марія Юрікова повідомила, що 21 жовтня цього року відбудеться зустріч міністрів закордонних справ-членів Євросоюзу, під час якої, зокрема, буде прийнято рішення про підписання або непідписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Мешканці Полтави та Кременчука мали змогу поспілкуватися також із експертами ІСП – поставити питання, які їх цікавлять в контексті європейської інтеграції держави, директору Інституту Альоні Гетьманчук та першому заступнику директора Сергію Солодкому.
«Вуличні університети» вже були представлені в інших містах України: Києві, Одесі, Дніпропетровську, Вінниці, Чернігові, Ніжині. Малюнки, представлені на виставці, ілюструють дві реальності у більш ніж двадцяти вимірах соціального, економічного, політичного життя в Україні та країнах ЄС. Карикатури були створені відомими українськими художниками: Мариною Туровською, Костянтином Казанчевим, Ігорем Бежуком та Олексієм Кустовським на замовлення Інституту світової політики.
«Вуличний євроуніверситет» – метафорична назва публічних заходів, під час яких лідери громадської думки, експерти з відповідної теми мають змогу безпосередньо спілкуватися з пересічними громадянами. У рамках «Вуличного євроуніверситету» проходить виставка карикатур, які охоплюють найбільш значущі проблеми європеїзації з відповідними коментарями.

місто Полтава
{1}
{2}
{3}
{4}
{5}
{6}
{7}
{8}
місто Кременчук
{9}
{10}
{11}
{12}
{13}
{14}
{15}
Інститут світової політики також висловлює подяку Центру європейської інформації у Кременчуці, який є партнером проекту “Вуличний євроуніверситет”.Центри європейської інформації сприяють проведенню “Вуличних євроуніверситетів” у регіонах.
Захід відбувається за підтримки Міжнародного фонду «Відродження». Проект «Вуличних євроуніверситетів» раніше був підтриманий USAID, UNITER, Pact, Global Reporting та Swedish Institute.