Новини

b-00004681-a-00000887
«Вуличний євроуніверситет» відбувся у Миколаєві. Фоторепортаж

13:51 14-9-2013

Інститут світової політики за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» презентував 12 вересня 2013 року «Вуличний євроуніверситет» у Миколаєві – виставку карикатур про переваги європейської інтеграції для України.На відкритті виставки «Є краща сторона Європи» з лекцією на тему європейської інтеграції виступили почесні гості – посол Європейського Союзу Ян Томбінські та заступник посла Швеції Мортен Енберг. Посол ЄС зауважив, що Угода про асоціацію – це чіткий план реформ, здійснення яких дозволить Україні стати модерною і конкурентною державою, з якої б не хотіли виїжджати люди. Шведський дипломат, в свою чергу, наголосив, що українському народу не треба боятися змін на шляху до європейської інтеграції.Миколаївчани мали змогу поспілкуватися також із експертами ІСП – поставити питання, які їх цікавлять в контексті європейської інтеграції держави, директору Інституту Альоні Гетьманчук та першому заступнику директора Сергію Солодкому.
В рамках проекту «Є краща сторона Європи» Інститут світової політики розпочав кампанію «Скажи YES! освіті в ЄС» з інформування українських студентів про переваги, які відкриє для них членство України в Erasmus. На виставці була представлена інфографіка про перспективи навчання за кордоном.
Крім того, Посол Європейського Союзу презентував нову інформаційну кампанію Представництва ЄС в Україні під назвою «Будуймо Європу в Україні», метою якої є поширення європейських цінностей та підвищення рівня обізнаності українців щодо розвитку відносин між Україною та ЄС. В рамках нової кампанії мешканці Миколаєва мали змогу подивитися та взяти участь у вуличному спектаклі “Європа на твоїй вулиці”, під час якого актори в інтерактивній формі продемонстрували відносини Україна – ЄС та переваги євроінтеграції.
«Вуличні університети», організовані Інститутом світової політики, вже були представлені в інших містах України: Києві, Одесі, Дніпропетровську, Вінниці, Чернігові, Ніжині, Полтаві, Сумах, Конотопі, Кіровограді, Кривому Розі. Малюнки, представлені на виставці, ілюструють дві реальності у більш ніж двадцяти вимірах соціального, економічного, політичного життя в Україні та країнах ЄС. Карикатури були створені відомими українськими художниками: Мариною Туровською, Костянтином Казанчевим, Ігорем Бежуком та Олексієм Кустовським на замовлення Інституту світової політики.
«Вуличний євроуніверситет» – метафорична назва публічних заходів, під час яких лідери громадської думки, експерти з відповідної теми мають змогу безпосередньо спілкуватися з пересічними громадянами. У рамках «Вуличного євроуніверситету» проходить виставка карикатур, які охоплюють найбільш значущі проблеми європеїзації з відповідними коментарями.

{1}
{2}
{4}
{6}
{7}
{8}
{9}
{10}
{11}
{12}
{13}
{14}
{15}

Захід відбувається за підтримки Міжнародного фонду «Відродження». Проект «Вуличних євроуніверситетів» раніше був підтриманий USAID, UNITER, Pact, Global Reporting та Swedish Institute.
Проект «Скажи YES! освіті в ЄС» реалізується за підтримки уряду Чеської Республіки.