Новини

1519045405-4375
Інститут світової політики презентував у Раді Європи книгу «Гібридна агресія Росії: уроки для світу»

12:54 20-2-2018

У Страсбурзі 19 лютого відбулася презентація книги директора Інституту світової політики Євгена Магди «Гібридна агресія Росії: уроки для світу», повідомляє Укрінформ

«Наша презентація приурочена до початку російської агресії проти України… Книга, яку представляємо сьогодні, розповідає не лише про досвід, набутий Україною у гібридній війні, а про технічні аспекти її ведення, що, на превеликий жаль, стосується багатьох країн. Досвід України важливий скрізь, де Росія намагається завдавати ударів», – наголосив постійний представник України при Раді Європи Дмитро Кулеба, відкриваючи презентацію.

За словами автора, основною зброєю гібридної агресії є інформація та її інтерпретація. Росія використовує різні методи впливу проти Заходу: інформаційний, економічний, енергетичний. «Сфер здійснення гібридної агресії дуже багато. Вже майже чотири роки йде війна не за території, а за нашу з вами свідомість, за мізки, за наше сприйняття ситуації», – сказав він.

«Боротьба в Україні – це не боротьба виключно за українські території. Це боротьба за продовження чи не продовження впливів Росії на інші пострадянські республіки, які можуть бути. Книга якраз є посібником, як можливо виявляти інформаційні загрози і як з ними боротися», – наголосив під час заходу Віктор Шлінчак, голова Наглядової ради Інституту світової політики.

Так, книга продовжує тему гібридної агресії з боку Росії, якій присвячено інше видання Євгена Магди – «Гібридна війна: вижити та перемогти». Тепер автор торкається більш широкого кола питань, зокрема розглядається ситуацію навколо втручання Росії в президентські вибори в США. Минулого року книга була видана українською та російською мовами, нині вийшов переклад англійською.

Фото: Укрінформ