Новини

10
Директор ІСП розповів педагогічним працівникам та курсантам львівської військової академії про нові реалії ситуації на Донбасі

16:35 28-2-2018

Дві зустрічі з науково-педагогічним працівниками та курсантами Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного провів директор Інституту світової політики Євген Магда. Це вже не перший візит експерта до військового навчального закладу. Цього разу він провів лекцію на тему: «Нові реалії Донбасу: зовнішні та внутрішні виклики».

Під час свого виступу Євген Магда наголосив, що ухвалення Закону України «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету над тимчасово окупованими територіями України в Донецькій та Луганській областях» свідчить про готовність нашої держави реально сприймати ситуацію, що склалася на сході України. Ситуації, що потребує від України перетворень у економічному та політичному житті та послідовного зміцнення обороноздатності.

«У цьому Законі чітко визначили агресора і, відповідно, наділили Збройні Сили України та інші силові структури, які діють з ними пліч-о-пліч, правом давати відсіч відповідній агресії і діяти у певному правовому полі»,— зазначив Євген Магда.

«Наскільки ефективним та довготривалим буде Закон, на мою думку, сказати складно, оскільки передбачити логіку дій Росії не просто. Очевидним є те, що до березня 2018 року буде певне затишшя, оскільки у російських медіа піднялась хвиля, що Україна має наміри наступати на окуповані території та відновлювати свою територіальну цілісність», – додав він.

Під час зустрічі із науково-педагогічними працівниками та їхніми вихованцями – майбутніми офіцерами – Євген Магда вкотре зазначив, що бачить низку позитивних змін, які відбуваються останнім часом у Збройних Силах України. За його словами, на даний момент Україна демонструє чітке усвідомлення ситуації на Донбасі. На думку експерта, це може призвести до позитивних змін, які допоможуть вирішенню складної ситуації в нашій державі.

6_1

Фото: asv.gov.ua