Новини

Експерт Інституту світової політики взяв участь в дискусії щодо підсумків виконання проекту WOSCAP

14:05 25-1-2017

Сергій Солодкий, перший заступник директора Інституту Світової політик, взяв участь в порівняльному і комплексному аналітичному воркшопі: “Можливості ЄС щодо миробудівнитваі та запобіганню конфліктів за допомогою “загальнодержавного підходу суспільства” (‘Whole-Of-Society Approach’).

Подія проходила в Університеті Утрехту з 18 по 19 Січня 2017 року.

Консорціум проекту WOSCAP і члени Глобального партнерства по запобіганню збройних конфліктів з Малі, України і Грузії зібралися, щоб обговорити вагому емпіричну та аналітичну роботу, яка була зроблена на основі різних тематичних дослідженнях з різних країн, на основі комплексних задач та на основі кластерів.

Також, учасники поділилися звітами про хід роботи і дійшли згоди до узгодження Заключного Звіту Досліджень, що є аналізом емпіричних досліджень на основі тематичних дослідженнях з різних країн, комплексних задач та кластерів. Також вони ідентифікують ключову тематику проекту: оцінки та визначення можливостей ЄС у використанні загальнодержавного підходу суспільства.

Основна мета проекту WOSCSP це оцінка минулих і поточних ініціатив від ЄС та їх партнерів щодо запобіганню конфліктів і щодо миробудівництва. Оцінка ініціатив централізується на компетенції ЄС щодо багатосторонньої дипломатії, щодо реформування сектору безпеки і реформування органів управління, використовуючи порівняльний аналіз. За допомогою використання оперативної роботи на основі тематичних досліджень, проект оцінює компетенцію ЄС щодо миробудівництва та запобіганню конфліктів в контексті реального життя. Інституту Світової політики провели тематичне дослідження на основі ситацації України.

По закінченню проекту консорціум буде визначати конкретні рекомендації з питань політики для зміцнення потенціалу ЄС у сфері миробудівництва.