Новини

Експерти з Німеччини та Іспанії розповіли про сприйняття України в їхніх країнах

12:54 10-2-2016

8-9 лютого Інститут світової політики організував візит експертів з Німеччини та Іспанії до Києва, які розповіли українським лідерам думок про особливості ведення інформаційної роботи в країнах-членах ЄС.До України прибули Ульріх Шпек, старший науковий співробітник Трансатлантичної академії у Вашингтоні, та Ніколас де Педро, старший науковий співробітник Барселонського центру міжнародних відносин (CIDOB).\
Європейські експерти зустрілися з українськими дипломатами, народними депутатами, урядовцями, експертами, журналістами та громадськими активістами.

{4}
Першою була зустріч із представниками МФ “Відродження”: Олександром Сушком, Євгеном Бистрицьким, Тарасом Качкою, Інною Підлуською, та Дмитром Шульгою.

{5}
Зустріч із Остапом Семераком, першим заступником голови Комітету ВРУ з питань європейської інтеграції, та Марією Іоновою, заступницею голови Комітету ВРУ з питань європейської інтеграції.

{1}Зустріч із Дмитром Кулебою, Послом з особливих доручень МЗС України.

{3}Зустріч із Наталією Попович, співзасновницею Українського кризового медіа-центру, Сергієм Сидоренко, редактор “Європейська правда”, та Тетяною Огарковою, журналісткою “Громадське ТБ”.

Окрім цих зустрічей, які проводилися у форматі “не під запис” задля забезпечення максимально відвертої розмови. Ульріх Шпек та Ніколас де Педро відвідали публічну дискусію “Україна-Німеччина: Як ситуативне партнерство перетворити на пріоритетне”, організовану ІСП 9 лютого. Під час заходу Альона Гетьманчук, директорка ІСП, та Сергій Солодкий, перший заступник директора ІСП, презентували своє дослідження українсько-німецьких відносин з одноіменною назвою.
{2}
У своєму виступі Ульріх Шпек озвучив власні рекомендації для посилення українсько-німецької співпраці. Зокрема, експерт порадив українській стороні не конценруватися на російському факторі і формулювати свій порядок денний у відносинах з Німеччиною.
{6}
У березні запланований ще один візит двох експертів з країн-членів ЄС, які розробляли рекомендації для посилення позицій України у боротьбі з російською пропагандою у ЄС.

Візит відбувся в рамках проекту “Робочий візит закордонних експертів до Києва з метою розвіювання міфів про Україну в Євросоюзі”. Ініціатива здійснюється у рамках проекту «Ініціативи з розвитку українських аналітичних центрів» Міжнародного фонду «Відродження» (IRF) у співпраці з Фондом розвитку аналітичних центрів (TTF), за фінансової підтримки посольства Швеції в Україні (SIDA).