Новини

b-00003493-a-00000713
Інститут світової політики представив свої проекти у Верховній Раді

18:23 5-3-2013

Інститут світової політики взяв участь у виставці-презентації організацій громадянського суспільства “Інформаційний ярмарок-2013 у Верховній Раді України.”Під час виставки гості мали змогу ознайомитися із діяльністю та місією ІСП.\
{1}
Юрій Одарченко та Віктор Швець, народні депутати ВР України проходять тест на пострадянськість
{2}
Юрій Дерев’янко, народний депутат ВР України

{5}

{7}
Ірина Сех та Юрій Михальчишин, народні депутати ВР України

Так під час ярмарку був представлений проект «Як позбутися пострадянськості?», який ІСП реалізує в партнерстві з Грузинською фундацією стратегічних та міжнародних студій (Тбілісі, Грузія) та Інститутом розвитку й соціальних ініціатив «Viitorul» (Кишинів, Молдова) за підтримки Чорноморського трасту регіональної співпраці Фонду Маршалла. Мета дослідження – викорінити негативні явища в політиці та суспільстві, властиві пострадянському періоду розвитку. Під пострадянськістю мається на увазі форма соціально-політичної мутації, коли старі радянські цінності і моделі поведінки комбінуються з західними еквівалентами.

{8}
Ксенія Ляпіна, народний депутат України

У рамках проекту Інститут світової політики розробив тест на пострадянськість, з метою звернути якомога більшу увагу широкого загалу на атрибути цього феномену.

ІСП також запропонував народним обранцям пройти “Тест на постарядянськість” – креативний компонент проекту “Як позбутись пострадянськості?” – та визначити рівень своєї пострадянськості за шкалою “совок-європеєць”.
{9}
Микола Федорук, народний депутат ВР України

Інший проект, який було представлено під час виставки – це «М’яка сила» України». Зокрема гостям була представлена публікація «Результати першого Євро екзит-полу», метою якого було визначення рівня обізнаності європейських гостей України, які відвідали Євро-2012 в Україні, з внутрішньополітичною ситуацією в Україні, її зовнішньополітичними пріоритетами.
{10}

Тетяна Слюз, народний депутат України, та Юрій Ганущак, народний депутат VI скликання
{11}
Олег Сиротюк, народний депутат ВР України