Новини

ІСП став співорганізатором дискусії “Європейська комунікація у новому регіональному безпековому контексті”

12:11 28-2-2017

22 лютого ІСП спільно з молдовською Асоціацією зовнішньої політики (APE) провів дискусію “Європейська комунікація у новому регіональному безпековому контексті”, під час якої презентував аналітичний звіт щодо комунікування європейської інтеграції.
20 лютого дослідження було презентовано у Кишиневі.

У реалізації проекту брали участь експерти з 7 країн (Чехії, Словаччини, Польщі, Угорщини, Молдови, Грузії та України). Ціль підсумкової дискусії за участі експертів країн-учасниць проекту була обговорити основні висновки дослідження, а також виклики, які сьогодні стоять перед Грузією, Молдовою та Україною у сфері європейської комунікації.

Європейська комунікація: Досвід країн Вишеградської групи – найкращі практики для Молдови, Грузії та України

Учасники обговорення:

Леонід ЛІТРА, старший аналітик Інституту світової політики

Вікторія БУКАТАРУ, виконавчий директор Асоціації зовнішньої політики, Молдова

Володимир ЄРМОЛЕНКО, директор європейських проектів “Інтерньюз-Україна”

Наталія ГНИДЮК, колишній директор урядового Офісу з питань європейської інтеграції

Жужанна ВЕГ, науковий співробітник Центру європейських досліджень сусідства, Центрально-Європейський університет, Угорщина

Віт ДОСТАЛЬ, керівник досліджень Асоціації з міжнародних справ, Чеська Республіка

Марек МАРШАЛЕК, керівник програм для Румунії та Молдови Інституту східних досліджень, Польща

Самуїл ГОДА, PhD, координатор проектів та науковий співробітник Асоціації зовнішньої політики, Словаччина

Іраклій ПОРЧХИДЗЕ, Віце-президент Інституту стратегічних досліджень, Грузія

У дослідженні проаналізовано комунікаційні стратегії, які застосовуються/застосовувалися в Україні, Молдові, Грузії, а також позитивний досвід країн Вишеградської четвірки. Предметом аналізу стали не лише інформаційні кампанії, ініційовані урядовими інститутами, а й неурядовими організаціями та ЗМІ. Автори дослідження сформулювали детальні рекомендації для покращення стратегії комунікації європейської інтеграції.

Проект «Підтримка Вишеградською четвіркою комунікаційної стратегії для Молдови, Грузії та України щодо реалізації Угоди про асоціацію та Угоди про поглиблену і всеосяжну зону вільної торгівлі» координується Асоціацією зовнішньої політики (Молдова) за підтримки Міжнародного Вишеградського Фонду. Погляди, виражені під час заходів та у публікаціях, відображають думки учасників/авторів і не обов’язково відображають погляди Міжнародного Вишеградського Фонду. Більше інформації про проект можна знайти на вебсайті проекту

Інститут світової політики є українським партнером проекту.