Новини

b-00103625-a-00002167
ІСП став співорганізатором робочих візитів експертів РПР до Праги та Берліну

11:06 3-11-2016

Аналітик Інституту світової політики Микола Бєлєсков 24-28 жовтня 2016 року перебував із робочим візитом у Берліні і Празі у складі делегації експертів Реанімаційного пакету реформ.Візит був організований ІСП разом з партнерами з Реанімаційного пакету реформ і Transparency International Україна.\
24-26 жовтня 2016 року у Берліні українські аналітики мали низку закритих і відкритих зустрічей у Комітетах Бундестагу, МЗС ФРН, Офісі Канцлера, аналітичних центрів DGAP (German Council on Foreign Relations) і SWP (German Institute for International and Security Affairs).

Делегація із України (5 осіб) представила німецьким колегам свою оцінку стану реформ в економічній та антикорупційних сферах, а також обговорила можливі форми більш тісного залучення ЄС до цих процесів.
{1}
На фото разом з українськими експертами – ключовий радник канцлера Ангели Меркель з питань України Кнут Абрахам.
Аналітик Микола Бєлєсков презентував Мемо щодо “червоних ліній” врегулювання конфлікту на Сході України, ініційоване ІСП та підготовлене разом з партнерами з інших аналітичних центрів. Окрім того під час зустрічей із німецькими партнерами постійно наголошувалося на необхідності активної участі ФРН у розробці дорожньої карти щодо імплементації Мінських домовленостей, зокрема щодо створення справжніх умов у сфері безпеки задля початку політичної частини врегулювання.
{2}
Також українська делегація значну увагу зосередила на критичній необхідності збереження ЄС санкцій щодо РФ до повного виконання Москвою умов Мінських домовленостей. Як продемонстрували зустрічі, німецькі партнери розділяють погляди, викладені у мемо ІСП, особливо щодо безпекових умов проведення виборів.
{3}
А вже 28 жовтня 2016 року в Празі українська делегація взяла участь у круглому столі в AMO (Association for Internationa Affairs), а також зустрілася із представниками МЗС Республіки Чехія. Під час зустрічей місцеві експерти і дипломати дізналися не лише про стан справ в Україні, але й обмінялися думками щодо можливостей покращення двосторонніх відносин між Чехією та Україною. Летмотивом була теза про підтримку Чехії як процесу внутрішніх перетворень, так і врегулювання конфлікту на Донбасі.

Проект було здійснено за підтримки Посольства Чехії в Україні.