Новини

o-00112064-a-00002221
ІСП визначив свій порядок денний на 2017 рік

10:23 20-1-2017

Інститут світової політики провів своє традиційне щорічне опитування серед офіційних осіб, українських та іноземних експертів, дипломатів, журналістів та громадських діячів.Пріоритетним напрямком діяльності Інституту світової політики у 2017 році, на думку партнерів Інституту, повинна стати розробка стратегічного бачення зовнішньої політики України та оцінка відносин з ключовими партнерами. Це підкреслює актуальність та важливість проекту ІСП, розпочатого у 2016 році “Аудит зовнішньої політики України”. На другому місці серед напрямків, на яких повинен зосередитись ІСП – безпекова та оборонна політика, співпраця з НАТО. Також багато респондентів назвали імплементацію Угоди про асоціацію з ЄС. \
ІСП врахував повністю рекомендації, висловлені у попередньому році, зокрема щодо проведення роз’яснювальної кампанії за кордоном та підготовки досліджень на безпекову тему.

У порівнянні з минулим роком, респонденти відзначили зростання впливу на зовнішньополітичні рішення керівництва України, а також на ставлення до України іноземних осіб, які приймають рішення, та експертної спільноти.

Учасникам опитування також було запропоновано оцінити за п’ятибальною шкалою різні критерії діяльності ІСП. Як виявилось, найбільше ІСП оцінюють за важливість обраних тем (4,5 бали), професіоналізм команди (4,4 бали) та якість заходів (4,4 бали). Високі оцінки також отримав за якість рекомендацій (4,2 бали), якість аналітичних матеріалів та рекомендацій (4,1 бали), інноваційність та креативність (4,1 бали). При цьому жоден із критеріїв не отримав низької оцінки.

Порівнюючи з результатами минулого опитування, можемо констатувати зростання за такими показниками як важливість обраних тем, якість організованих заходів, комунікації, а також розроблених рекомендацій та вплив на зацікавлених сторін.

Майже одностайно респонденти заявили про актуальність місії ІСП (97%), яка полягає у розробці аналітичної продукції та реалізації проектів для просування, а також для зростання підтримки лідерами громадської думки, офіційними особами ЄС і НАТО європейської та євроатлантичної перспективи України. Протягом останніх років респонденти незмінно підкреслювали актуальність місії ІСП.

Традиційно опитування переконливо засвідчило надзвичайно високий рівень довіри до організації – 85% оцінили його як високий, із яких 23% – як дуже високий.

{1}
{2}
{3}
{4}
{5}

Опитування проводилось у рамках визначення порядку денного ІСП на 2017 рік. Всього участь в опитуванні взяли 143 особи.

Дані за попередні роки:
2016 рік
2015 рік
2013 рік