Новини

b-00064528-a-00001956
ІСП вже вчетверте організував візит лідерів думок ЄС до України. Фото. День 1

13:02 3-3-2016

1-2 березня Інститут світової політики організував серію зустрічей для 26 лідерів громадської думки з ключових країн-членів Європейського Союзу.Мета візиту – пояснити реальну ситуацію в Україні, процес імплементації реформ, донести їм українську позицію щодо найбільш контроверсійних питань врегулювання конфлікту з Росією, а також надихнути їх коментувати й висвітлювати події в Україні, при цьому не опираючись на заяви російських рупорів пропаганди. За результатами дискусій у Києві буде підготовлена низка публікацій у ЗМІ країн-членів ЄС.Протягом двох днів члени делегації зустрілися з українськими високопосадовцями, політиками, громадськими діячами, експертами, представниками бізнесу. Крім того, ІСП організував екскурсію по головних місцях Революції гідності, екскурсію до Софії Київської та кіновечір, під час якого учасники переглянули документальний фільм “Зима у вогні: Боротьба України за свободу”.

{1}
Леонід Літра, старший науковий співробітник ІСП, вітає учасників візиту
{2}
Перший день розпочався на Майдані Незалежності, де Остап Кривдик показав основні місця Революції гідності та поділився своїми спогадами про ці події. Після чого учасники звітали до МВС, де Екатерина Згуладзе-Глуксман, перший заступник міністра, розповіла про поліцейську реформу в Україні.

{4}
{5}
{6}
Ростислав Павленко, заступник Глави Адміністрації Президента України, та Ігор Жовква, керівник Головного управління з питань зовнішньої політики та європейської інтеграції Адміністрації Президента
{7}
{3}
{8}
Робочий обід з представниками бізнесу
{18}
Світлана Михайловська, заступник директора з розвитку бізнесу Європейської бізнес асоціації
{9}
{19}
Олександр Маркус, делегат німецької економіки в Україні
{12}
Зустріч з Арсенієм Яценюком, Прем’єр-міністром України, та Наталією Яресько, Міністром фінансів України
{13}
{20}
{14}
{15}
{16}
Зустріч з представниками Реанімаційного пакету реформ – громадянської ініціативи, яка об’єднує разом провідні українські НУО для розвитку ключових реформ
{10}
Фото з другого дня візиту
Частина зустрічей відбувалася у форматі «не під запис». Це дозволило максимально відверто обговорити найчутливіші питання.
Аналітичні центри були представлені відомими у західних колах експертами, багато з яких є авторами світових медіа, консультантами урядів своїх країн та входять до групи радників Європейської Комісії. Зокрема до Києва прибули керівники і експерти провідних аналітичних центрів, редактори і журналісти впливових медіа з Франції, Німеччини, Австрії, Італії, Іспанії, Бельгії, Греції, Нідерландів, Словаччини.

Візит був організований у рамках проекту ІСП «Нова європейська політика: заповнюючи прогалини в інформації», що здійснюється за підтримки проекту «Об’єднуємося заради реформ» (UNITER), який реалізується Pact в Україні за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). Також візит був підтриманий Міжнародним фондом “Відродження”.