Новини

o-00064236-a-00001952
ІСП взяв участь у конференції «Політика сусідства НАТО: покоління стабільності»

13:56 25-2-2016

22 лютого 2016 року Інститут світової політики долучився до організації конференції Німецького фонду Маршала під назвою «Політика сусідства НАТО: покоління стабільності», що відбулася у Тбілісі (Грузія).Засідання робочої групи на вищому рівні було проведено у варшавському офісі Німецького фонду Маршала за підтримки уряду Канади, а також Асоціації зовнішньої політики (Молдова).\
Конференція складалася з трьох панелей, і темою першої з них було «Створення потенціалу протидії загрозам: уроки і наступні кроки для НАТО». Учасники панелі з різних країн презентували свої погляди на роль їхніх урядів у НАТО та наявні стратегії, а також запропонували рекомендації, що їх має взяти до уваги Альянс.
{1}

Катерина Зарембо, заступниця директора ІСП, виступила з промовою «Україна та інформаційна війна: уроки для НАТО» на другій панелі під назвою «Протидія засобам гібридної війни: російська дезінформація і пропаганда». Учасники панелі обговорили проблеми, пов’язані з гібридною війною, а також можливі шляхи протидії дезінформації серед російськомовних діаспор, де її використовують у якості інструменту soft power.

{2}
Фото НФМ
Третю і останню панель під назвою «Динаміка чорноморського регіону» було присвячено чорноморському регіону та найважливішим питанням політики і безпеки, з якими на разі стикаються країни, що його складають.