Новини

Катерина Зарембо взяла участь у консультаціях щодо безпекової складової Європейської політики сусідства
Катерина Зарембо поділилася перспективами участі України у сфері безпеки Європейської політики сусідства в Брюсселі

14:07 6-2-2017

31 січня 2017 року заступник директора Інституту світової політики, Катерина Зарембо, взяла участь в консультації громадянського суспільства “Огляд Європейської політики сусідства. Імплементування сфери безпеки” (Брюссель, Бельгія)

Консультацію організували Європейське відділення зав’язків із питань миробудівництва на запит Європейської комісії та Європейської служби зовнішніх справ.

Катерина Зарембо поділилася перспективами участі України у сфері безпеки Європейської політики сусідства і розповіла про виклики, які постають у сфері безпеки України і про внесок Європейського Союзу в реформування цієї сфери.

Також, вона презентувала основну суть звіту “Оцінка заходів, проведених ЄС, щодо запобігання конфліктів і миробудівного втручання ЄС в Україні “, який був підготовлений Інститутом Світової Політики, як частина проекту “Горизонт 2020: все суспільство заради запобігання конфліктів і миробудівництва».

Метою проекту “Все суспільство заради запобігання конфліктів і миробудівництва” (WOSCAP) є розширення можливостей ЄС для імплементації засобів запобігання конфліктів і миробудівного втручання за допомогою стійких, всеосяжних та інноваційних цивільних засобів.