Новини

b-00003683-a-00000757
РНБО відповіла на звернення ІСП щодо ЄС

14:55 24-4-2013

Інститут світової політики отримав відповідь від Ради національної безпеки і оборони України на свій запит щодо виконання рекомендацій ЄС, які б дозволили підписання Угоди про асоціацію на Вільнюському саміті Східного партнерства.У відповідному листі підкреслено, що «політика європейської інтеграції залишається незмінним стратегічним пріоритетом України, реалізація якого гарантується на рівні Глави Держави та забезпечується Урядом».Особливий акцент в листі ставиться на ролі Верховної Ради України в цьому процесі. «Успішне виконання Україною євроїнтеграційних завдань великою мірою залежить від результативної діяльності вищого законодавчого органу… Очікуємо, що найближчим часом Парламент продовжить конструктивну роботу з ухвалення законів, необхідних для реалізації євроінтеграційних прагнень України» – йдеться у відповіді РНБО за підписом Олександра Медведька.
Нагадаємо, 28 березня Інститут світової політики розіслав листи вищому керівництву України, в яких повідомив про початок адвокаційної кампанії ІСП на підтримку європейської інтеграції та пояснив важливість підписання Угоди про асоціацію і звернувся з проханням поінформувати громадянське суспільство, на якій стадії перебуває виконання рекомендацій ЄС щодо підписання Угоди про асоціацію на саміті Східного партнерства у Вільнюсі.
Крім того, ІСП надіслав представникам української влади «Вільнюський календар»: на ньому видно, скільки часу залишилося в України до Вільнюського саміту Східного партнерства, на якому, як очікується, можливе підписання Угоду про асоціацію.
«Вільнюський календар» – один із компонентів адвокаційної кампанії «Є краща сторона Європи!».
Нинішня кампанія – один із елементів проекту «М’яка сила України в Європейському Союзі», який реалізується в рамках проекту “Об’єднуємося заради реформ” (UNITER), що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні.
На даний момент ІСП вже отримав листи-відповіді від МЗС України та Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.
З текстом листа Міністерства закордонних справ, в якому міститься детальна інформація про пророблену роботу української сторони, ви можете ознайомитись тут