Новини

b-00007482-a-00001332
Східне партнерство: важливе, забуте чи непотрібне?

17:25 5-12-2014

Консорціум партнерів з 10 європейських країн представив перші результати дослідницького проекту “Важливе, забуте чи непотрібне? Опитування зацікавлених сторін щодо Східного партнерства після Вільнюса”, який реалізовується за підтримки Міжнародного Вишеградського фонду. Участь від України у цьому проекті бере Інститут світової політики.Попередні результати проекту було презентовано у рамках 6-го щорічного засідання Форуму громадянського суспільства Східного партнерства, яке відбулося 20 листопада в Батумі, Грузія. Країни, у яких проводиться опитування: Україна, Чеська Республіка, Угорщина, Польща, Вірменія, Азербайджан, Республіка Молдова, Білорусь та Грузія.\
Презентація (англійською мовою) доступна тут.

Дослідницький проект реалізують дев’ять аналітичних центрів: Асоціація з міжнародних справ (АМО, Чехія), Словацька асоціація зовнішньої політики (SFPA), Інститут Костюшко (KI, Польша), Центр досліджень з питань розширення ЄС Центрально-Європейського університету (CENS/CEU, Угорщина), Інститут світової політики (ІСП, Україна), Кавказький інститут економічних і соціальних досліджень (CIESR, Грузія), Асоціація зовнішньої політики Молдови (APE), Аналітичний центр з глобалізації та регіонального співробітництва (ACGRC, Вірменія), Центр національних і міжнародних досліджень (CNIS, Азербайджан) і один незалежний експерт з Білорусі.

Метою проекту є визначення ставлення основних зацікавлених сторін до досягнень програми Східного партнерства і її майбутнього. Проект сприятиме зміцненню ініціативи Східного партнерства та розширенню співпраці між предстаниками громадянського суспільства та аналітичних центрів регіону. Результати допоможуть у виробленні стратегії інтеграції країн Східного партнерства до ЄС.